• Home
  • Nieuws
  • De nominaties voor de eerste editie van Het Gouden Kookboek

De nominaties voor de eerste editie van Het Gouden Kookboek

Gezond eten, lekker koken en kookboeken worden steeds populairder. Het aanbod aan mooie kookboeken wordt dus ook steeds groter, we hebben meer keuze dan de jaren daarvoor. Om te kijken welke kookboeken het beste zijn wordt dit jaar voor het eerst Het Gouden Kookboek 2015 uitgereikt, de prijs voor het ‘beste kookboek van de Lage Landen’.

Drie kookboeken zijn genomineerd: De mijne is de beste , De nomadische keuken van Raïnaraï en Liever lokaal. De jury krijgt de zware taak om een aantal recepten te koken en alles te beoordelen!


Aan het begin van de kookboekenweek (26 oktober t/m zondag 1 november) wordt er gekozen tussen:  De mijne is de beste van Filip Jans en Jurger & Sven Campens (uitgeverij Manteau), De nomadische keuken van Raïnaraï van Laurent Med Khellout (Fontaine Uitgevers) en Liever lokaal van Annette van Ruitenberg, René Zanderink en Elsje Bruijnesteijn (Fontaine Uitgevers). De kookboeken zijn gekozen uit 56 oorspronkelijk Nederlandstalige kookboeken, die zijn verschenen tussen 1 augustus 2014 en 31 juli 2015.


De jury bestaat uit: Jonah Freud (De Kookboekhandel, Amsterdam), Roos Schlikker (journaliste, auteur en kookboekenliefhebster) en Just Enschedé (directeur Stichting De Best Verzorgde Boeken).

 

  De mijne is de beste van Filip Jans en Jurger & Sven Campens

 

  De nomadische keuken van Raïnaraï van Laurent Med Khellout

 

  Liever lokaal van Annette van Ruitenberg, René Zanderink en Elsje Bruijnesteijn

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • Shortlist Het Gouden Kookboek 2020 is bekend

  • De eerste Kookboekenweek

Zoek in artikelen