'Raar maar waar' Kinderboekenweek

De Kinderboekenweek komt er weer aan, dit jaar is ‘Raar maar waar’ het onderwerp. Welke activiteiten zijn er in de week van 7 t/m 18 oktober? En wat voor speciale uitgaven kunnen wij verwachten? Welk boek wordt het Kinderboekenweek geschenk? Chicklit geeft je een handig overzicht van deze drukke week.

 

kinderboekenweek.nl


Simon van der Geest heeft het Kinderboekenweek geschenk van dit jaar geschreven. Het boek Perongelukt gaat over Ro en zijn vrienden. Ro zijn moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaakt eilandje in de Waddenzee. Ro zijn vader, daar heb je ook niets aan, want die zit de hele dag te gamen. Hij bedenkt een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan en begint aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft, hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is…


Op zondag 18 oktober is het Kinderboekenweek geschenk niet alleen een boek, maar ook nog eens een toegangskaartje voor wetenschapsmusea en science centra in heel Nederland! Bekijk hier welke musea mee doen aan de actie. Het Kinderboekenweek geschenk is ook verkrijgbaar als grootlettereditie, in gesproken vorm en in braille.


Het prentenboek van de Kinderboekenweek is Speeltuin van Mies van Hout. Daarnaast zullen: De kinderboekenkrant, de voorleesgids en een extra kindereditie van Quest (Quest Jr.)  verschijnen. Quest Jr. is alleen via de bibliotheek beschikbaar.


Er zijn genoeg leuke dingen te doen tijdens de Kinderboekenweek. Mies van Hout en Simon van der Geest gaan op tournee en er zijn genoeg leuke activiteiten gepland. Op zondag 18 oktober wordt de Kinderboekenweek afgesloten met de Nationale Kinderboekenruil. Je kunt tijdens deze ruil je oude boeken inruilen voor nieuwe, zo maak je ander mensen blij met jouw oude boeken en heb jij er weer een paar nieuwe bij!


Kinderboekenweek 2015 wordt een drukke, maar leuke week. Waar ga jij heen? Laat het ons weten via Twitter en Facebook.

 

 

Bron,

Nieuwste artikelen

  • 12 romantische fantasy series

  • Disney karakters die gebaseerd zijn op echte mensen

  • De leukste Lord of the Rings memes

  • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

  • Film top 6: december 2021

Gerelateerde artikelen

  • 8 kinderboeken over vriendschap

  • Dit is de winnaar van de Gouden Griffel 2018

  • Dit zijn de winnaars van 'Beste Boek voor Jongeren 2018'

  • Column: Getverderrie, kantoorherrie

  • Kinderboekenbal 2019 en de winnaars bekend gemaakt

Zoek in artikelen