• Home
 • Nieuws
 • Let op Pretty Little Liars fans! Plot twists & theorie Mrs. DiLaurentis!

Let op Pretty Little Liars fans! Plot twists & theorie Mrs. DiLaurentis!

Met nog maar één aflevering te gaan tot de season finale, moest de aflevering van gisteren van Pretty Little Liars genaamd “Did You Miss Me?” wel groot zijn. Uiteindelijk heeft de show toch een geschiedenis met het uitvinden van enorme onthullingen in de laatste afleveringen. Maar deze episode was anders. PLL heeft in deze aflevering meer plot-twists in 42 minuten dan de hele tweede helft van het seizoen. Maar de emotionele omvang over wat er op het spel staat, heeft nog nooit zo ongelooflijk echt geleken.

Dit seizoen van Pretty Little Liars heeft (helaas) de fans een beetje teleurgesteld en dat snappen we. Het is niet op hetzelfde niveau en tempo als de vorige seizoenen, en om eerlijk te zijn, ook niet zo spannend. Maar waar de show te weinig had aan wendingen en schrik, is een emotioneel verhaal voor in de plaats gekomen. We kijken al zo lang naar deze meiden, dat je om de personages bent gaan geven. We hadden nooit gedacht dat Spencer en Caleb samen zouden komen, maar we houden stiekem ook nog steeds van Haleb. En we zijn benieuwd waar Hanna voor kiest: een leven met Jordan of een leven in het kleine Rosewood? De personages zijn nog nooit zo sterk geweest! 

In “Did You Miss Me” maken de leugenaars een beslissing die alles zal veranderen. Nu de meiden zich druk maken om de deadline van hun stalker (Aangezien Aria al gebarbecued door hem/haar is en Ali in het ziekenhuis ligt), heeft één leugenaar besloten om het heft in eigen handen te nemen. Hanna geeft toe dat ze Charlotte vermoord heeft, in de hoop dat A uit zijn schuilplaats komt. Maar Hanna’s plannetje heeft misschien wat steekjes laten vallen hier en daar. Hier zijn de grootste onthullingen van Seizoen 6, Episode 19!

Mona heeft Charlotte gebeld
Aan het eind van de aflevering van vorige week, heeft Emily ervoor gezorgd dat Mona de waarheid sprak over wat ze deed op de avond waarop Charlotte werd vermoord (voor zover Mona de waarheid kán spreken). Mona heeft Charlotte wel gebeld op de avond dat zij vermoord werd. Ze heeft Charlotte zelfs gevraagd of ze haar kon ontmoeten bij de Two Crows, maar ze kwam niet opdagen (waarschijnlijk had ze haar handen toen vol aan haar moordenaar).

We komen erachter dat Mona wel wilde dat Charlotte vrijgelaten werd uit het psychiatrische ziekenhuis. Ze wou met haar praten. Waarom? Omdat Charlotte elk klein detail van Mona en de leugenaars weet. Om heel eerlijk te zijn, heeft ze een goed punt. Wat is er gebeurd met video’s die Charlotte van ze heeft gemaakt? Alle data en persoonlijke informatie die ze van de meiden heeft verzameld? En was ze van plan dit tegen de leugenaars te gebruiken als ze eenmaal vrij was? Of is dit misschien waarom ze vermoord is? Zoveel vragen, nog zo weinig antwoorden.

Sara Harvey is terug in het Radley, nog steeds op zoek naar antwoorden
Emily belt Spencer met belangrijk nieuws: ze ziet Mona samen met Sara Harvey's helpende handje a.k.a. de knappe man die haar gezelschap hield bij Charlotte haar begrafenis. Dit ziet er natuurlijk niet goed uit. Waarom waren ze aan het praten? En nog belangrijker, waar hadden ze het over? Tegen de tijd dat Spencer bij Emily aankomt, zien ze Sara’s knappe chauffeur lopen met een buis. Emily en Spencer volgen hem een tijdje op zoek naar verdacht gedrag, maar wat ze echt willen weten, is wat er in die buis zit!

Emily en Spencer bedenken dat ze Emily’s auto tegen de auto van het knappe hulpje aanzetten, zodat het lijkt alsof er een ongeluk is gebeurd. Wanneer hij uit de winkel komt, spelen Emily en Spencer dom. Ze zeggen dat hij even goed moet kijken, dus Spencer pakt de buis en kijkt even snel wat erin zit. Verrassing! Alweer, leiden alle wegen terug naar Radley.

Sara Harvey is terug in het Radley en Spencer heeft de stadsvergunningen om dit te bewijzen. De geheimzinnige buis had de blueprints van Rosewoods beste hotel en het hulpje geeft deze aan Sara Harvey. Dus, weet Mona de plannen van Sara? Het lijkt in ieder geval zeker zo.

Later in de aflevering hebben Mona en Sara een verhit gesprek in een donker steegje (want dat is heel veilig, zo'n donker steegje) en het ziet ernaar uit dat Mona en Sara aan dezelfde kant werken. Ze wilden allebei informatie van Charlotte, maar terwijl Mona haar meteen had opgebeld, had Sara besloten om rond te snuffelen voor aanwijzingen. Sara geeft helemaal niets om de leugenaars. Maar kijk uit, Sara. Regel nummer 1 bij PLL is: maak Mona niet boos!

Ali krijgt een vreemde bezoeker 
Ondertussen hebben Ali en Elliot de hele week hun huwelijk gevierd in een klein hotelletje. Ze delen een lief kusje boven aan de trap, voordat Ali struikelt en keihard van de trap valt. Heeft Elliot Ali geduwd? Of heeft A haar huwelijksreis gesaboteerd? (Het laatste natuurlijk, dúh.)

De veranderde mean girl ligt uiteindelijk in het ziekenhuis met een hersenschudding en een verstuikte enkel. Elliot noemt het een vervelend ongeluk, maar Ali ziet een echte betekenis in haar ongeluk: elk fijn moment dat ze heeft, wordt gevolgd door een verwoesting. Dr. Rollins ziet dit niet zo en zorgt ervoor dat Ali dit nare idee vergeet. Er is iets verontrustends aan een man zo charmant en perfect. Misschien denken we door het verleden allemaal dat elke man in Rosewoon schuldig is totdat zijn onschuld is bewezen. 

Op een gegeven moment tijdens Ali’s overnachting, verschijnt "de geest” van Mrs. DiLaurentis in het ziekenhuis. PLL wil ons laten geloven dat deze scène niks meer was dan een rare droom, maar daar zijn wij niet van overtuigd. Want de laatste keer dat iemand een onverwacht bezoek kreeg in het ziekenhuis, bleek Ali nog te leven. We denken dat de show aan het hinten is naar iets belangrijks: Mrs. DiLaurentis leeft nog, en zij is degene met de tweeling, niet Ali.

Het is mogelijk dat Mrs. DiLaurentis snel weg moest wezen omdat nieuwe A dreigde het leven van haar kinderen in gevaar te brengen. Misschien dacht ze dat haar meiden veiliger waren zonder haar. Dus over die “Mrs. DiLaurentis is A” theorie die sommige van jullie hebben, dat begint er vrij belovend uit te zien nu.)

Hanna maakt een schokkende bekentenis 
Hanna bedenkt haar gekste plan tot nu toe. Nope, laten we het zo zeggen: Dit is het gekste plan dat de show heeft gehad! Ze wil A precies geven wat “hij” wil: een bekentenis. En Hanna gaat hem er één geven. Nadat ze heeft gezien hoe zoveel vrienden hebben moeten lijden van het kat en muisspel, beslist Hanna om pro-actief te zijn. Ze gaat naar Caleb voor hulp en vertelt hem haar plan, hij is verrassend genoeg klaar om mee te doen. 

Maar eerst heeft Haleb iedereen nodig. Verrassing: Emily is absoluut tegen Hanna’s plan. Niet alleen is het super risky, maar ook extreem gevaarlijk. Wat gebeurt er als ze A uit de verstopplek hebben gelokt? Ondertussen verstopt Spencer haar ware gevoelens over Hanna’s plan, en hoe close ze is met Caleb, in een fles met wijn. Ze zegt dat ze oké is met het plan, maar iets zegt ons dat zij degene is die Hanna in haar nek wil steken met een kaars.

Van alle leugenaars, kunnen we ons het beste vinden in Hanna. Niet omdat we fashion ontwerpsters willen worden of omdat we verloofd willen zijn met een knappe Australiër. Het is omdat Hanna verloren is. Ze weet niet wie ze wil zijn: Mrs. Jordan Hobart, New York City socialite, of Hanna Marin, lokale fashion ontwerpster.

Dit was de eerste keer dat we allemaal hoorden over Hanna’s verlangen om terug te keren naar Rosewood. Lucas, die de geweldige vriend is die niemand echt verdient, biedt Hanna een manier uit alles in de vorm van een nieuwe onderneming aan. Hij biedt Hanna 1 miljoen dollar krediet aan om haar eigen onderneming te openen in een fabriek die hij aan het renoveren is in Rosewood. Dat is een enorme kans voor Hanna, en we hopen dat ze dit niet weggooit zodat ze A kan vangen.

Wat vinden jullie van het hele verhaal? Zijn jullie ook zo benieuwd naar de season finale?

Nieuwste artikelen

 • Top 10 Assepoester verfilmingen

 • Deze films en series verschijnen in november op Netflix

 • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

 • De gezelligste herfstfilms

 • Alle nieuwe kerstfilms in 2021 de volledige gids

Gerelateerde artikelen

 • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

 • Startdatum seizoen 7 Pretty Little Liars bekend!

 • Antwoorden op al je PLL vragen

 • 25 geheimen over Pretty Little Liars

 • De première datum van PLL is bekend!

Zoek in artikelen