• Home
 • Nieuws
 • [Spoiler Alert] Shocking onthullingen in de Game of Thrones Seizoen 6 première (The Red Woman)!

[Spoiler Alert] Shocking onthullingen in de Game of Thrones Seizoen 6 première (The Red Woman)!

Game of Thrones seizoen 6 is begonnen! In de Game of Thrones seizoen 6 première (“The Red Woman”) zaten behoorlijk wat shocking wendingen, maar er was er één die de kroon spande en dan weten jullie allemaal wel waar ik het over heb!

Melisandre is eeuwen oud en is klaar om te sterven?

In de noodlottige laatste scene onthult Melisandre dat ze eigenlijk…oud is. Echt héél oud. De vraag die nu in ons hoofd rondspookt: gaat Melisandre zichzelf aanbieden als offer? Laten we eerlijk zijn, het ziet er niet goed voor haar uit momenteel. Jon is misschien wel dood, ze had het aan het verkeerde eind wat Stannis betreft en ook met haar geliefde ‘Lord of Light’ loopt het niet helemaal op rolletjes. De uitdrukking op haar gezicht toen ze zwakjes in bed klom zegt eigenlijk alles al: ze geeft het op. Maar de winter komt eraan en ze weet waarschijnlijk dat Snow terugbrengen de laatste hoop van de ‘Wall’ is.

Dit is waar het interessant wordt. Sommige van jullie herinneren zich misschien ene ‘Lightning Lord’ a.k.a Beric Dondarrion, van eerdere seizoenen. In de boeken offert Beric zijn leven op om Catelyn Stark weer tot leven te wekken. Melisandre is zelf meer dan in staat om soortgelijke magie te gebruiken. Zou dit het einde kunnen zijn van de ‘Woman in red’?
 

Nu wij het belangrijkste met jullie besproken hebben, wordt het tijd om iets dieper in het seizoen te duiken met behulp van een aantal promo foto's.

Sansa en Theons geweldige ontsnapping

Sansa en de man die bekend stond als Reek zijn op de vlucht voor de psychopaat die momenteel Winterfell bezet, Ramsay Bolton. We weten dat de ‘Bolton hounds’ in achtervolging zijn, dus vluchten via de rivier is best een goed idee… als het niet ijskoud was geweest. In het afgelopen seizoen zagen we Sansa in haar diepste dal. Gedwongen door Littlefinger om te trouwen met een monster, verkracht door haar echtgenoot op hun huwelijksnacht, verraden door Theon, etc. In andere woorden, het afgelopen seizoen brak haar bijna. Maar Sansa brak niet. In plaats daarvan heeft ze zichzelf omgetoverd tot de ultieme overlever. Dus Sansa gaat de oever aan de andere kant van de rivier halen, al moet ze Theons lichaam gebruiken om op te drijven om het te doen. Plus, seizoen 6 wordt het seizoen waarin Sansa haar wraakplan in gang zet om “de vijand te elimineren”.

Don’t mess with Arya

Wat betreft Arya, die helemaal blind werd op het einde van seizoen 5, de jongste Stark zal dit seizoen undercover gaan voor ‘The Faceless Men’. Als showrunners David Benioff en D.B. Weiss besluiten door te gaan op Arya’s intrigerende verhaallijn van de ‘Winds of Winter’ hoofdstukpreview, kunnen we verwachten dat de jonge moordenaar betrokken raakt bij een theatergezelschap. Zou dat kunnen zijn wat haar aandacht trekt in deze foto?

Dany ontmoet nog een Khal

Toen we Dany voor het laatste zagen, was ze, voor het eerst in jaren, in het gezelschap van Dothraki mannen, haar draken en de ‘Kingsguard’. We weten dat Dany gedwongen wordt om naar ‘Vaes Dothrak’, het traditionele “thuis” voor alle Kahleesi die langer leefden dan hun Kahls, te gaan. Hier zie je hoe Dany wordt bedreigd door Kahl Moro. Aangezien we niet zo veel weten over deze Kahl, is het moeilijk te zeggen of hij vriend of vijand is. Maar gezien Kahleesi’s reputatie met Dothraki mannen, zouden we niet verrast zijn als hij dat laatste blijkt te zijn.

Cersei in rouw

Wat een shithole moet King’s Landing zijn tegenwoordig. Geen wonder dat High Sparrow zo snel aan de macht is gekomen. Terwijl we niet 100% zeker zijn hoe de verhaallijnen van Cersei en Jaime uit gaan pakken dit seizoen, kunnen we wel aannemen dat het verlies van Myrcella verwoestend zal zijn voor Cersei. (Ze ziet er behoorlijk verwoest uit op deze foto.) Er is niemand waar Cersei meer van houdt dan haar kinderen, dus we kunnen ons alleen maar indenken wat voor oorlog ze zal ontketenen om haar wraak te krijgen op de ‘Sand Snakes’ en ‘House Martell’, om nog maar niet te spreken van ‘High Sparrow’ en ‘Faith Miliant’. De laatste keer dat we haar zagen was ze een samenwerkingsverband aangegaan met Gregor Clegane, die aan het eind van seizoen 5 beloofde niets te zeggen totdat hij al Cersei’s vijanden had gedood. Met zo veel vijanden – laten we niet vergeten dat ze ook weet dat de Boltons deze hele tijd tegen haar hebben gelogen over Sansa – weten we niet eens waar hij als eerst zou moeten beginnen.

Ramsay heeft gevoelens?

Waarom ziet Ramsay er zo triest uit, zittend bij Myranda’s dode lichaam? Wij waren ons er niet van bewust dat hij zulke dingen kon voelen! Vanzelfsprekend, hij baalt waarschijnlijk niet alleen dat zijn liefde dood ging, maar hij is ook zijn vrouw en favoriete martelpop Reek kwijt geraakt toen ze Winterfell ontvluchtten. Hier zie je Ramsay in een zeldzaam, stil moment van zelfreflectie – en het is weird as hell.

Dorne deel 2: Waarom???

De verhaallijn van Dorne was in het afgelopen seizoen beslist een misser. Er was geen momentum en de personages die interessant hadden moeten zijn, zoals de ‘Sand Snakes’, kwamen over als niets meer dan bloot-borstige karikaturen. Hoe dan ook, als er al een schijnend licht zat in het Dorne plot, dan was het Doran Martell. Hij is slim, capabel en taai – en je wilt hem niet in de weg staan. Dus onze interesse is best wel een beetje gewekt nu we Doran zo samen zien met Ellaria in deze foto. De weg naar Myrcella’s dood was behoorlijk ingewikkeld, maar de ontrafeling zal ongetwijfeld heel interessant zijn. Zal Jaime zijn onheilige wraak loslaten op Dorne? Zal Cersei ‘The Mountain’ sturen? Hoeveel we ook van Doran houden, we zouden het ook niet erg vinden om te zien hoe de Lannisters hun schuld betalen en Dorne met de grond gelijk maken.

Wat vonden jullie van de onthulling van Melisandre?

Bron: MTV.com

Lees ook:

Obama weet of Jon Snow dood is (waarschijnlijk)

Eindelijk: de trailer van seizoen 6 van Game of Thrones is uit!

Nieuwste artikelen

 • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

 • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

 • Recensie: Dune

 • Winnaars Emmy Awards 2021

 • Recensie: Lucifer - seizoen 6

Gerelateerde artikelen

 • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

 • Antwoorden op al je PLL vragen

 • 10 x series om samen met je vriend te kijken

 • Dit zijn de Harry Potter acteurs in Game of Thrones!

 • Once Upon a Time Seizoen 6: wat staat ons te wachten?

Zoek in artikelen