• Home
 • Nieuws
 • Fantastic Beasts Ilvermorny huisnamen gelekt!

Fantastic Beasts Ilvermorny huisnamen gelekt!

Zijn jullie klaar om uit te vinden in welk huis je thuishoort?

Terwijl Harry Potter fans met smacht wachten op de nieuwe film van J.K. Rowling, Fantastic Beasts and Where to Find Them, zijn we erachter gekomen dat er waarschijnlijk wat nieuwe (en natuurlijk super belangrijke) informatie van de film gelekt is! Namelijk, trommelgeroffel… de namen van de verschillende huizen!

Natuurlijk weten alle Potterfans al dat een gedeelte van hun loyaliteit aan de serie ligt aan welk huis ze een connectie mee hebben. Dat kunnen zijn: Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw of Huffelpuf. Het is dus geen shock dat alle fans rustig afwachten om te zien in welk huis van Ilvermorny (oftewel Amerika’s Zwijnstein) zij thuishoren. Maar we hebben een klein voorproefje voor jullie... Ready? Read! 

Volgens verschillende verslagen, heeft een man genaamd Federico Ian Cervantez per ongeluk de namen van de huizen ontdekt toen hij door het javascript van de officiële Harry Potter website aan het snuffelen was. De website heeft waarschijnlijk een nieuwe quiz gemaakt waarin deze namen vernoemd waren, hoewel het nog niet online stond. Dat noemen wij nou moderne tovenarij!

De quiz blijkt te beginnen met de vraag: “Waar hoor jij thuis? Horned Serpent, Wampus, Thunderbird, or Pukwudgie..." Geen dank vriendjes en vriendinnetjes.

En maak je geen zorgen, er is meer! Waarschijnlijk stond er ergens in de quiz beschreven hoe de huizen in elkaar zitten. De Horned Serpent wordt beschreven als “draak-soortige slangen met hoorns en lange tanden". Ze worden vaak geassocieerd met het weer, in bijzonder regen, bliksem en donder. De magische krachten die zij bezitten zijn gedaanteverandering, onzichtbaarheid en hypnotische krachten.

De Wampus is een soort katachtig schepsel dat beschrijft wordt als een afschrikwekkende versie van een poema. De Thunderbird is een van de meer prestigieuze opties, het is een “legendarisch schepsel” die vaak omschreven wordt als “een hele grote vogel, die storm en onweer kan genereren als het vliegt.”

Als laatste heb je de Pukwudgie, die een "60 tot 90 cm klein mensvormig ding is, maar met een grotere neus, oren en vingers. Ook heeft het een zachte grijze huid dat soms gloeit. Zijn magische krachten zijn verdwijnen en weer verschijnen, gedeeltelijke of complete transformatie naar een stekelvarken of een poema, en het creëren van vuur."

Fantastic Beasts speelt zich 70 jaar voor Harry Potter af. Wij kunnen gewoon niet wachten om dit allemaal mee te maken! Eerst natuurlijk nog even alle Harry Potter films bingewatchen en alle boeken opnieuw lezen!

De film vertelt het verhaal van de magizoologist Newt Scamander (Oscar winnaar Eddie Redmayne), die in New York komt met zijn geheimzinnige koffer (die overduidelijk veel meer kan dragen dan het zich voordoet te kunnen dragen). In deze koffer zitten grote leefgebieden voor een collectie zeldzame en bedreigde magische schepsels die Newt mee heeft genomen na zijn reizen over de wereld.

Newt komt er al snel achter dat de Amerikaanse tovenaars zich bang verschuilen voor de No-Maj (a.k.a. Dreuzels), hier is de publicatie van de tovenaarswereld een nog groter probleem dan in Engeland. Fantastic Beasts is het verhaal over wat er gebeurd als Newt naar het “wiz-phopic” Amerika reist, en een aantal schepsels (sommigen gevaarlijk) ontsnappen uit zijn koffer.

Dit wordt de eerste film geschreven door J.K. Rowling. Fantastic Beasts and Where to Find Them is vanaf 18 november in de bios te zien! See you there Potterheads!

Bron: eonline.com giphy.com Warner Bros

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

 • Emily in Paris seizoen 2 onthult eerste beelden

 • Populaire boeken die in oktober 2021 verschijnen

Gerelateerde artikelen

 • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

 • Door deze onthullingen ga je anders naar Harry Potter kijken

 • Onthullingen van J.K. Rowling over de Fantastic Beasts and Where to Find Them films

 • Dit móét jij weten over het einde van Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald

 • 10 Harry Potter feitjes die je waarschijnlijk nog niet wist

Zoek in artikelen