• Home
 • Nieuws
 • Wat wij tot nu toe weten over seizoen 4 van Orange is the New Black

Wat wij tot nu toe weten over seizoen 4 van Orange is the New Black

Als je net zo een grote fan bent van Orange is the New Black als wij zijn, ben je waarschijnlijk door het 3e seizoen heen gevlogen. Met pijn in je hart keek je de laatste aflevering, wetende dat de maanden daarna de langste van je leven zouden zijn. Sinds die tijd loop je waarschijnlijk met een gat in je hart in de vorm van onze favoriete personages van OITNB. Een leegte die niet gevuld kan worden. Nu nog niet in ieder geval. Om jullie door deze moeilijke tijd te helpen hebben wij alles wat we weten over seizoen 4 van Orange is the New Black voor jullie op een rijtje gezet. Enjoy!


 

Recap

We beginnen even met een korte recap van seizoen 3. Laten we beginnen met het Litchfield personeel. Caputo lieten we achter in een moeilijke situatie. Nadat Danny eindelijk genoeg had van zijn vaders shit en ontslag nam (Jup, that happened. Komen we later op terug), kreeg Caputo een promotie. Hoewel hij nog steeds graag vecht voor zijn gevangenen, is hij momenteel niet echt in staat dit te doen. En toen hij probeerde om de wet duidelijk te maken aan zijn bewakers, besloten ze te vertrekken. Vervolgens maakte hij ook nog de beslissing om Sophia in de SHU te plaatsen, om te voorkomen dat er te veel gedoe ontstond rond haar aanval. Het is niet al te ver gezocht als Sophia een rechtszaak zou aanspannen die de gevangenis in een behoorlijk slecht daglicht zou plaatsen. Met andere woorden: seizoen 4 wordt geen makkelijk seizoen voor Caputo.

En dan Danny. Danny nam in seizoen 3 dus ontslag nadat hij helemaal klaar was met zijn vader. Good for him! Het is echter nog niet duidelijk of Mike Birbiglia zal terugkeren in seizoen 4. Here’s to hoping!

Healy’s huwelijk is ook niet meer wat het geweest is en zowel hij als zijn vrouw zijn niet echt blij met hun huidige situatie. Terwijl hij geniet van zijn baan waarbij hij in staat is met Red te praten, heeft zij hem uiteindelijk laten weten dat ook zij niet bestemd zijn om samen een toekomst op te bouwen.

En dan onze favoriete inmates. Piper is nog steeds bezig met haar gebruikte panty zaak samen met haar broer. Ze heeft het verpest bij zowel Alex als Stella en wij zijn heel benieuwd wat dit betekent voor het romantische aspect van haar leven in seizoen 4.

Sophia zit nog steeds opgesloten in de SHU na het ervaren van een gewelddadige hate crime, die plaatsvond toen uitkwam dat ze transseksueel was. Als ze daar ooit uitkomt kun je er rustig van uitgaan dat de gemoederen tussen haar en Gloria nog wel vaker zullen oplopen.

Daya is bevallen van haar baby, maar inplaats van dat deze naar Pornstache’s moeder ging, zoals was afgesproken, ging het naar Cesar. Deze werd vervolgens gearresteerd en nu weet niemand waar de baby uiteindelijk terecht is gekomen.

Het is Red gelukt om haar keuken weer op te werken tot een soort van goede reputatie, vooral nu ze een tuin heeft waar ze haar eigen groenten kan laten groeien. Dat betekent niet dat het allemaal rozengeur en maneschijn zal zijn, though. Maar voor nu is ze tevreden. Ze heeft zelfs een tijdelijk staakt het vuren met Norma!

Gesproken over Norma, zij had een behoorlijk turbulent seizoen 3. Zo was ze onder andere een religieuze leider. Het was fijn om haar geluk te zien vinden op verschillende manieren. We zullen maar moeten zien in hoeverre dit stand houdt in seizoen 4.

Dan heb je nog Black Cindy. Ze is nu officieel een Jailbird Jew. Tegen de tijd dat de seizoens finale op zijn eind liep maakte ze de overgang naar het Joodse geloof.

 


Seizoen 4

Nu we hebben gezorgd dat jullie weer up-to-date zijn is het tijd voor het echte nieuws. Laten we beginnen met het belangrijkste: de startdatum. Seizoen 4 van Orange is the New Black zal, net als seizoen 2 en 3, in juni op Netflix verschijnen. 17 juni om precies te zijn. Ja, dat is inderdaad al heel snel! En dat is nog niet eens alles. In februari heeft Netflix bekend gemaakt dat OITNB niet alleen terug zal keren met een 4e seizoen, maar ook met een 5e, 6e en 7e seizoen! Dat zijn heel veel afleveringen jongens, heel veel! Plus, het is vastgesteld dat showrunner Jenji Kohan terugkeert in al deze seizoenen! God is real, people.

Bron: orange-is-the-new-black.wikia.com

Vervolgens hebben we de trailers even voor jullie op een rijtje gezet, het is namelijk heel belangrijk dat we weten wat er gaat gebeuren dit seizoen. Daarbij hebben we iets nodig om op te teren terwijl we wachten op de 17e.

En dan nu de officiële trailer van seizoen 4. Kijk en bewonder.

En door. Zoals jullie waarschijnlijk al zagen aan het eind van seizoen 3, komen er behoorlijk wat nieuwe gezichten bij in het volgende seizoen. Eén van deze nieuwe gezichten zal gespeeld worden door Jolene Purdy. Of zij een van de nieuwe gevangenen speelt of een andere rol krijgt zullen we de 17e moeten ontdekken.

Bron: cbsnews.com

Voordat seizoen 3 überhaupt was begonnen werden Jackie Cruz (Flaca) en Lea Delaria (Big Boo) al gepromoveerd tot serie regulars. Dit betekent dat we waarschijnlijk het laatste nog niet van ze gezien hebben!

Groot nieuws: Alex is niet dood! Seizoen 3 eindigt met Alex die tegenover een van Kubra’s huurmoordenaars staat, erop doelend dat hij haar waarschijnlijk neer zal schieten. Deze cliffhanger zorgde ervoor dat wij ons afvroegen of ze seizoen 4 überhaupt zou gaan halen. Als we de foto’s moeten geloven wel!

Stella, gespeeld door Ruby Rose, werd in seizoen 3 naar een nog vreselijkere plek gestuurd door Piper. Dat zou het einde van Stella kunnen zijn geweest, maar Rose sprak zelf uit dat het alle kanten op kon gaan. Wie weet?

Kijkend naar de foto’s van seizoen 4 ziet het ernaar uit dat Piper behoorlijk in de problemen zit.

Sophia had het moeilijk in seizoen 3 en het ziet er niet naar uit dat ze het makkelijker krijgt in seizoen 4. In de nieuwe foto’s is te zien dat haar lange lokken zijn ingeruild voor een korte kop en ook haar make-up heeft het dek moeten ruimen.

Dat was het. Alles dat wij weten over seizoen 4. Jullie weten nu alles wat wij weten. Nu maar wachten tot de 17e…

Kun jij ook niet wachten op de nieuwe afleveringen van Orange is the New Black?

Bron: popsugar.com, cinemablend.com, Netflix

Lees ook:

Nieuwe beelden van Orange is the new black

Binge watchers opgelet: er komen nieuwe seizoenen van Orange Is The New Black!

Nieuwste artikelen

 • Friends fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

 • De beste Young Adult liefdes

 • Deze actrices verborgen hun zwangerschap niet op tv

 • Zo had de Harry Potter cast eruit moeten zien volgens de boeken

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

Gerelateerde artikelen

 • 10 x series om samen met je vriend te kijken

 • Deze dood in Seizoen 4 van Orange is the New Black brak letterlijk ons hart!

 • 10 x de beste Netflix Original series

 • Orange Is The New Black gevangenisvrouwen in het normale leven

 • De grappigste bloopers van de leukste series

Zoek in artikelen