• Home
 • Nieuws
 • Deze dood in Seizoen 4 van Orange is the New Black brak letterlijk ons hart!

Deze dood in Seizoen 4 van Orange is the New Black brak letterlijk ons hart!

Als jullie ook maar een beetje op ons lijken hebben jullie de afgelopen dagen waarschijnlijk het hele vierde seizoen van Orange is the New Black gebingewatched. We moeten het even hebben over de twaalfde aflevering. IT. WAS. HORRIBLE. Wij zijn nog steeds in shock en eigenlijk kunnen we nog steeds niet helemaal bevatten wat er is gebeurd. Hoe konden ze ons dit aandoen?! *Sobs like a baby*

In de twaalfde aflevering, Animals, zetten de gevangenen een vredig protest op in de cafetaria nadat de psychologische en fysieke mishandeling van de nieuwe Litchfield correctionele agenten zijn toppunt heeft bereikt. De bedoeling is CO Piscatella (Brad William Henke) ontslagen te krijgen, dus besluiten de dames bovenop de tafels te gaan staan en vertikken ze het om zich te verplaatsen. Piscatella reageerde zoals wij van hem verwachtten: hij droeg de agenten op ze weg te halen.

Dit doet echter iets knappen bij Suzanne (Uzo Aduba), die nog steeds emotioneel gezien bij moet komen van het gevecht waar CO Humphrey op aanstuurde tussen haar en Kukudio (Emily Althaus). Piscatella geeft Bayley (Alan Aisenberg) de opdracht Suzanne onder controle te houden, wiens gedrag steeds onberekenbaarder begint te worden. Poussey (Samira Wiley) komt tussenbeide en probeert Suzanne te helpen, maar Bayley dwingt haar op de grond. In een poging Poussey in bedwang te houden en tegelijkertijd Suzanne van zich af te slaan, knielt hij met zijn volledige gewicht op Pousseys rug. Ze krijgt moeite met ademhalen. Tegen de tijd dat Piscatella Suzanne van Bayley wegtrekt, is Poussey dood. Haar lichaam ligt levenloos op de vloer van de cafetaria.

Just like that, alsof het niets is, is Poussey Washington er niet meer.

Het breekt letterlijk ons hart om Taystee (Danielle Brooks) in te zien storten bij het lichaam van haar beste vriendin, gebroken en schreeuwend. Poussey was al sinds Seizoen 1 de positieve kracht van Litchfield en haar vriendschap met Taystee was een van de fundamenteelste en leukste dingen in de serie.

Pousseys dood was een schok voor iedereen. De kijkers, de gevangenen en ook voor Caputo (Nick Sandow), die het vreselijke telefoontje naar haar vader moest maken aan het eind van het seizoen. En toch, tijdens de laatste paar minuten van het seizoen, laat hij het na om zelfs haar naam maar te zeggen tijdens een persconferentie die zich vooral focust op Bayleys onschuld. Waren wij de enigen die dit compleet belachelijk vonden?

In een interview met Vulture, prees Samira Wiley de schrijvers om hun beslissing de aandacht te vestigen op de “Black Lives Matter” beweging. Zo zei ze: “Some people who love Orange Is the New Black don’t know what Black Lives Matter is. They don’t have a black friend and they don’t have a gay friend, but they know Poussey from TV and they feel just like you said — you feel like you knew her.

Zij mag er dan misschien vrede mee hebben, maar wij zeker niet! We zijn er kapot van. En dat is ook precies hoe de OITNB-fans zich voelden. Ze rouwden om een karakter waarvan ze het idee hadden dat ze haar echt kenden.
 

Tegen het einde van het vierde seizoen kregen we nog een flashback te zien van Pousseys perfecte nacht in New York. Ze lachte naar de camera, gelukkig en onbezorgd. Het was een herinnering dat ze geen crimineel was. Ze was een persoon, van vlees en bloed en ze verdiende beter.

Door Poussey te doden maakte Orange is the New Black een statement. De tragedie laat het soort geweld zien waar sommige mensen in onze samenleving dagelijks mee te maken krijgen. Poussey wordt in bedwang gehouden en verstikt, zoals Eric Garner overkwam in New York. Ze lieten haar lichaam voor bijna 24 uur op de grond liggen, zoals Michael Browns lichaam in Ferguson, Missouri. En toen Taytee huilend zei: “He didn’t even say her name.” Is dat een directe verwijzing naar de nasleep van Sandra Blands dood in Waller County, Texas.

Hoewel we begrijpen wat de gedachte achter dit alles is, en we dit doel onvoorwaardelijk steunen, zijn we er nog steeds kapot van dat we afscheid hebben moeten nemen van een van onze favoriete karakters van OITNB. Caputo zei haar naam dan misschien niet, maar wij wel en we zullen haar nooit vergeten!

Wat was jouw reactie op Pousseys dood?

Bron: MTV.com, giphy

Lees ook:

Wat wij tot nu toe weten over seizoen 4 van Orange is the New Black

Nieuwe beelden van Orange is the new black

Nieuwste artikelen

 • Deze acteurs vonden het vreselijk om elkaar te zoenen

 • Deze artiest maakt van Disney karakters echte mensen

 • Deze films en series verschijnen in juni op Netflix

 • Deze films en series worden in juni van Netflix verwijderd

 • 24 meest verwachte films uit 2022

Gerelateerde artikelen

 • 10 x series om samen met je vriend te kijken

 • 10 x de beste Netflix Original series

 • Orange Is The New Black gevangenisvrouwen in het normale leven

 • Hele vroege preview van Outlander seizoen 4

 • De grappigste bloopers van de leukste series

Zoek in artikelen