• Home
 • Nieuws
 • Ging Harry Potter toch wel dood in The Deathly Hallows? 

Ging Harry Potter toch wel dood in The Deathly Hallows? 

Het kan ons niet schelen dat het laatste boek jaren geleden uitkwam, het houdt ons nog altijd in zijn macht. We hebben nog steeds tig vragen, maar gelukkig zijn daar de fantheories. Daar zitten toch een aantal pareltjes tussen. Zo ook deze verklaring over hoe Harry Voldemorts doodspreuk overleefde.

Kun je je dat stuk nog herinneren in Deathly Hallows Part 2? Het stuk waarin Harry op King’s Cross aankomt nadat hij Voldemort tegenkwam in het Forbidden Forest. Harry komt Dumbledore tegen en hij vertelt Harry dat Harry per ongeluk door Voldemort is veranderd in een Horcrux. Wat betekende dat Voldemort een vloek over Harry uitsprak dat het deel van hem doodde dat in Harry’s lichaam leefde in plaats van Harry zelf. 

In the Globet of Fire nam Voldemort Harry’s bloed om een nieuw lichaam voor zichzelf te creëren. En dat had natuurlijk ook zo z’n gevolgen. Hierdoor leefden Voldemort en Harry als het ware in elkaar. Ai ai, hierdoor werkte de beschermspreuk van Lily ook niet meer op haar zoon, waardoor Voldemort hem wel kon aanraken. Maar een theorie van een Reddit-gebruiker, beweert dat dit niet waar kan zijn. Volgens de gebruiker WippitGuud heeft Dumledore het bij het verkeerde eind of praat-ie nonsens. De gebruiker heeft de volgende theorieën daarvoor: 

 • Toen Voldemort baby Harry probeerde te vermoorden met een spreuk, werkte dit niet. De spreuk zorgde ervoor dat Voldemort stierf en dat hij een nieuw lichaam moest creëren. Maar wanneer Voldemort Harry in het bos doodt, gebeurt dit niet. Voldemort heeft geen nieuw lichaam nodig omdat hij ongewapend was. Wat betekent dat Harry niet kon blijven leven omdat er geen reden was om hem in leven te laten.  
 • De spreuk waarmee Voldemort Harry probeerde te doden, bezorgde hem een litteken in de vorm van een bliksemschicht. De tweede keer dat Voldemort de vloek uitsprak over Harry, was er geen niets visueels te zien. Wat zou betekenen dat de vloek nu wel had gewerkt. 
 • Door de ervaringen van Harry, Ron en Hermoine, weten we dat een Horcrux alleen vernietigd kan worden als de houder ook wordt vernietigd. Als Harry echt een Horcrux was, zou alles van hem ook vernietigd moeten worden. Als Lily’s bescherming Harry had gered, zou hij het hebben overleefd, wat weer betekent dat Voldemort niet vernietigd had kunnen worden want Harry the Horcrux had dan niet bestaan! 
   

Dus hoe overleefde Harry het dan wel?
Volgens de fantheorie overleefde the boy who lived het dus niet! Hij was dus gewoon dood en kwam weer tot leven. Hoe dat zit? De theorie klinkt best logisch. 

Wanneer Harry met Dimbledore aan het praten is op het station, is Harry eigenlijk in een soort tussenwereld. Hier krijgt hij de kans om ervoor te kiezen om terug te gaan of om juist naar gene zijde te gaan. Dumbledore’s woorden: 
“We are in King's Cross, you say? I think that if you decided not to go back, you would be able to...let's say...board a train."

De reden waarom Harry terug kon komen, was omdat hij de enige eigenaar was van the Deathly Hallows. Harry was de meester van de United Hallows. De toverstok die Harry had, was van Harry Potter, dus hoewel Voldemort de stok had betoverd, luisterde die niet naar hem. De stok werd nooit die van Voldemort nadat hij Harry doodde omdat Harry zichzelf niet verdedigde waardoor Harry zelf niet was verslagen. Volgen jullie het nog?

Hoewel Harry het zelf niet besefte, waren alle Hallows van hem waardoor hij de meester van dood was. Hierdoor kon hij zichzelf terugbrengen. 

Zo, dat is een finke theorie! Geloof jij het? 
Bron: moviepilot, Reddit user WippitGuud,​giphy
Lees ook: 
Een Harry Potter-fan wees iedereen op deze verschrikkelijke daad van Professor Sneep

Harry Potter: The Exhibition komt naar Nederland!

Was jou dit verborgen detail in Harry Potter weleens opgevallen?

Nieuwste artikelen

 • Onze aanraders voor Netflix in oktober

 • Recensie: Reminiscence

 • Recensie: Sex Education - seizoen 3

 • Dit weten we over Fantastic Beasts 3

 • Deze films en series verschijnen in oktober op Netflix

Gerelateerde artikelen

 • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

 • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

 • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

 • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

 • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Zoek in artikelen