• Home
  • Nieuws
  • The Love Witch: een feministische film over een vrouw die alle mannen in de stad domineert

The Love Witch: een feministische film over een vrouw die alle mannen in de stad domineert

Voor wie wel eens gedumpt is om de onjuiste redenen, of van mening is dat (sommige) mannen oppervlakkig zijn en niet verder kijken dan het uiterlijk van een vrouw, dan is The Love Witch een film voor jou. Deze feministische film, die gaat over een vrouw die leeft voor de liefde van een man, neemt wraak op zulke mannen op een wel heel niet-feministische manier…

The Love Witch heeft een jaren 70 ambiance: het lijkt net alsof het een film uit de jaren 70 is. Het duurde dan ook zeven jaar voor de film klaar was en sinds november is hij te zien. In de hoofdrol zien we Elaine, een vrouw die haar agressieve man heeft verlaten en besloot om haar leven (en daarmee bedoelen we onder meer haar uiterlijk) te beteren. Ze verandert in een mooie vrouw die alles kan maken en iedereen kan krijgen die zij maar wil. Met één blik verovert ze de harten van mannen, die vaak maar op één ding uit zijn. Elaine wil zo graag geliefd zijn, maar haar idee van liefde is niet zoals dat hoort. Op de vraag: ‘What do men want?’ antwoord ze dan ook: ‘Men just want a pretty woman to love and take care of and make them feel like a man and give them total freedom.

Eigenlijk klinkt dit totaal niet als een feministische film, want een vrouw die leeft voor de liefde van een man is juist het tegenovergestelde hiervan, maar het gaat om de ideeën die mannen hebben over vrouwen en hoe Elaine ermee omgaat. De mannen met wie zij in bed beland doen dit alleen voor haar uiterlijk en als wraak gaan zij dood. Dat verdienen ze, volgens Elaine, want mannen vinden vrouwen allen maar waardevol voor hun uiterlijk en voor hun avontuurtjes in bed. De film is dan ook met een reden in de jaren 70 sfeer gemaakt, want al lijkt het of het gaat om de rollen van een man en een vrouw in de jaren 70: het gebeurt nu nog steeds. Om een beter beeld te geven van de film, bekijk hier de scène waar zij antwoord geeft op de vraag wat mannen willen:Wat vind jij van de feministische boodschap in The Love Witch?

Bron: MTV

Lees ook: Vrouwen aan de macht in Miss Peregrines Home for Perculiar Children

Nieuwste artikelen

  • De 12 populairste reality series van het moment.

  • Top 10 Dreamworks films die nog steeds geweldig zijn

  • Deze Fan Art laat ons het verdere leven van bekende personages zien

  • The Bodyguard remake in de maak, Lizzo pitcht zichzelf en Chris Evans

  • Einde in zicht voor Grey's Anatomy

Gerelateerde artikelen

  • Feministische films die je gezien wil hebben

  • How to be a woman

Zoek in artikelen