• Home
 • Nieuws
 • De nieuwe trailer van The Mummy reboot met Tom Cruise

De nieuwe trailer van The Mummy reboot met Tom Cruise

Wie kent ze niet: de films van de monsterklassieker The Mummy. Universal heeft besloten om deze nieuw leven in te blazen en een reboot te maken van de film. En de trailer is nu uit! Tom Cruise heeft een hoofdrol bemachtigd en het beloofd een epische film te worden, als we de trailer mogen geloven.

In de trailer worden we verwelkomt to a new world of gods and monsters, een belofte dat de film dus een stuk moderner zal worden dan eerder Mummy films.  En de trailer maakt die belofte inderdaad al waar, aangezien het zich in de moderne wereld afspeelt en niet in het oude Egypte. Ook is te zien dat Tom Cruise allerlei tegenslagen overwint (lees: een vliegtuigcrash, een explosie). Oké, we zijn gewend dat Mr. Cruise in zijn meeste films onoverwinnelijk is, maar dit is wel op een heel ander level, aangezien hij weer tot leven lijkt te komen na deze gebeurtenissen:Regisseur Alex Kurtzman heeft er dus een moderne monsterfilm van gemaakt. En dat is nog best lastig als je een reboot maakt van een film die 84 jaar geleden voor het eerst uit is gekomen. Met Tom Cruise in de hoofdrol wordt de film vanzelf al een stukje moderner, maar dit zegt niks over de uitkomst van de film. Hij laat in een interview met Entertainment Weekly weten dat Tom in de meeste films waarin hij een hoofdrol heeft precies weet wat hij doet. In The Mummy wordt dit anders, want hij weet niet waar hij in terecht komt. Hierdoor wordt de film spannender en minder voorspelbaar. Ook zegt hij dat hij zich vooral heeft afgevraagd wat er zou gebeuren als er een monster in onze wereld zou verschijnen.Het wordt dus een moderne monsterfilm en géén horrorfilm. Een monsterfilm is volgens Kurtzman zelf een film waarbij je niet per se bang bent voor de monster, maar ook mededogen hebt. Dat de mummie  in deze film een vrouw is, is ook één van de redenen dat hij wilde meewerken aan de film. Dit vind hij namelijk origineler dan een mannelijke mummie, een vrouwelijke mummie heeft een heel ander achtergrondverhaal aangezien het voor vrouwen 5000 jaar geleden heel anders was dan nu. En ook mannen hadden toen een andere positie. Met een vrouwelijke mummie vind hij dus dat hij een veel origineler verhaal kan vertellen.

De film is in juni in de bioscoop te zien. En het beste van allemaal? Dat is misschien wel het feit dat Russel Crowe en Tom Cruise samen in de film spelen en ook nog eens een vechtscene doen! De twee stonden erop om geen stunt doubles te gebruiken en alles zelf te doen. Tom Cruise deelde exclusieve behind-the-scenes beelden van de opnames en onder anderen hun gevecht.
 


The Mummy is niet de enige remake die op het lijstje staat van Universal. De film is slechts het begin van een reeks monster remakes, in het teken van Universal Monssters Cinematic Universe. Meer films die nog gaan komen zijn: Frankenstein, The Invisible Man, Dr Jekyll and Mr. Hyde en the Wolfman. Can't wait!  

Denk jij dat de moderne mummy film net zo goed wordt als de eerdere monsterklassiekers?

Bron: MTV, EW

Lees ook: Bekijk de nieuwe trailer van Underworld: Blood Wars

Nieuwste artikelen

 • Eeuwig licht - Francis Spufford

 • Hotel op de Rots : Hotel in de Wolken - Mel Hartman

 • Grimwoud - Nadia Shireen

 • Oostende is niet ver meer - Katrien van Hecke

 • Tante Poldi 4: Tante Poldi en de Zwarte Madonna - Mario Giordano

Gerelateerde artikelen

 • 18 x de leukste filmseries

 • 12 acteurs die veranderingen eisten in bekende films

 • 100 films en series worden van Netflix verwijderd

 • De leukste fantasy films op Netflix

 • Blind geloof

Zoek in artikelen