• Home
  • Nieuws
  • Ron had bijna een kwaadaardig nichtje in Harry Potter and the Goblet of Fire

Ron had bijna een kwaadaardig nichtje in Harry Potter and the Goblet of Fire

Hoewel het Weasley gezin al aardig groot is, hadden we een extra member helemaal niet erg gevonden. J.K. Rowling beviel dit idee ook wel en daarom creëerde ze tijdens het schrijven van Goblet of Fire Mafalda Weasley.

Het idee van een extra Weasley in de vorm van een nicht was niet zomaar een gedachte waarmee J.K. Rowling speelde. Ze had het zelfs al uitgewerkt! In de Goblet of Fire zou je lezen over Mafalda Weasley die de zomer spendeerde in het huis van de Weaselys het jaar voordat ze naar Hogwarts zou gaan. Maar de hersenspinsel van J.K. Rowling ging verder dan dat. In de eerste versie van haar vierde boek wilde de schrijfster dat Mafalda een Slytherin spion zou worden. Ook zou ze een rivaal zijn geworden van Hermoine op academisch gebied. Een slimme kop dus, die Mafalda. J.K. Rowling introduceerde haar omdat ze vond dat er een enorm gapend gat in het midden van haar verhaal zat, toch werd ze uit het script geschreven.Hoewel de informatie in 2000 eigenlijk al bekend was, valt het kwartje nu pas. De officiële website van Harry Potter onthult zelfs nog meer info over de kwaadaardige nicht. Ze was de dochter van een effectenhandelaar die kort werd benoemd in de Philosopher’s Stone. Hij was ooit eens bot tegen Mr. En Mrs. Weasley in het verleden, maar hij en zijn dreuzel vrouw kregen een dochter die kon toveren. Voordat ze haar naar Hogwarts stuurden, wilden ze dat de Weasleys haar introduceerden met magie. Later bleek echter dat de twee gewoon van hun dochter af wilden omdat ze een naar kind bleek te zijn.

Maar waarom werd ze er dan uitgeschreven? Een vervanger voor het karakter vond J.K. Rowling in Rita Skeeter. J.K. Rowling legt uit dat ze met het karakter van Rita Skeeter meerdere kanten op kon. Mafalda was nog maar 11 jaar oud en een 11-jarige kon niet alles wat J.K. Rowling in gedachten had. Rita zou daarin veel flexibeler zijn.

Hoe zou jij het hebben gevonden als Ron een gemeen nichtje zou hebben?
Bron: HelloGiggles
Lees ook: Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

Nieuwste artikelen

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

  • Uncharted trailer met Tom Holland en Mark Wahlberg is uit

  • Mijn moeder heeft altijd gelijk - Lana Lux

Gerelateerde artikelen

  • Een pijnlijk moment voor de Harry Potter fans...

Zoek in artikelen