• Home
 • Nieuws
 • De meest schokkende momenten uit de midseason finale van The Walking Dead

De meest schokkende momenten uit de midseason finale van The Walking Dead

We moeten weer even bijkomen, want nadat we in het begin van seizoen 7 getuige waren van de meest schokkende gebeurtenis in The Walking Dead geschiedenis, verwachtten we dat de rest van het seizoen minstens zo schokkend zou zijn. Dat was helaas niet helemaal waar, maar na de laatste aflevering van het eerste deel van seizoen 7 te hebben gezien hebben we dat gevoel weer helemaal terug gekregen. LET OP dit bericht bevat SPOILERS.

Vanaf het moment dat Negan zijn entree in de serie maakte was niets meer hetzelfde. De door en door slechte man die twee van onze favoriete personages doodde en een heel leger achter zich heeft staan is by far de slechtste schurk die wij ooit in The Walking Dead voorbij hebben zien komen (vergeleken met Negan is The Governor een engeltje).

Toch waren we iets teleurgesteld toen we de eerste paar afleveringen keken, want niet alleen leek de altijd zo stoere Rick op een hoopje niets telkens als Negan in zijn buurt kwam, maar ook was er maar weinig actie. Negan terroriseerde de boel en het leek of de groep dat maar accepteerde. Gelukkig kwam daar in de laatste aflevering verandering in en het ziet ernaar uit dat we in het tweede deel van het seizoen weer heel wat spannende momenten kunnen verwachten. Yes! Om nog even na te genieten van de aflevering hebben we de meest schokkende momenten van de aflevering op een rijtje gezet.

1. Aarons bijna dood ervaring
Heel even waren we bang om nog een belangrijk personage kwijt te raken, maar gelukkig heeft Aaron het net op tijd gered. Nadat de altijd positieve Aaron uit de boot viel toen hij met Rick op ‘Scavanger hunt’ ging en in een meer vol walkers viel lukte het hem, gelukkig, om weer levend de boot in te klimmen. Thank God.

bron: AMC/IMDB

2. Daryls ontsnapping met Jesus
Deze scene was misschien wel één van de spannendste. In het verleden had Daryl namelijk al eens ongeluk gehad terwijl hij probeerde te onstnappen, maar dit keer is het hem gelukkig wel gelukt. Met behulp van Jesus ontsnapte hij succesvol van The Saviours en keerde hij terug naar zijn oude vertrouwde groep. Gelukkig maar, want de groep was niet compleet zonder hem.

bron: AMC/IMDB

3. Spencers ‘guts’
Toen Negan een bezoekje bracht aan Alexandria wisten we al bijna zeker dat er iemand niet levend uit zou komen. En we hadden gelijk, hij liet twee doden achter. Nadat Spencer achter Ricks rug om aan Negan vroeg om Rick te vermoorden, schoot dat bij Negan in het verkeerde keelgat. Zijn reactie was dan ook ‘logisch’: hij wilde weten of Spencer wel ‘guts’ had en sneed zijn buik open. Wat hierna gebeurde hoeven we jullie niet te vertellen, het is in ieder geval niet erg smakelijk.

bron: AMC/IMDB

4. Rosita’s kogel
Na de moord op Spencer besloot Rosita Negan neer te schieten met de zelfgemaakte kogel van Eugene. Dit ging fout, want de kogel raakte slechts Lucille en Negan kwam erachter dat de kogel zelfgemaakt was. Toen hij wilde weten wie de kogel heeft gemaakt  en hier geen goed antwoord op kreeg werd Olivia doodgeschoten, wat er uiteindelijk voor zorgde dat Eugene opbiechtte dat hij degene was die de kogel heeft gemaakt. Negan nam hem mee naar zijn kamp en liet Rick achter met de troep die hij had achtergelaten (lees: een dode Olivia en Spencer + ingewanden).

bron: AMC/IMDB

5. Ricks besluit om te vechten
En dan eindelijk, na al die afleveringen, kwam het besluit van Rick om het gevecht met Negan aan te gaan. Dit had wat ons betreft al veel eerder mogen gebeuren, maar we zijn blij dat Rick in ieder geval bij zinnen is gekomen. De groep uit Alexandria vertrok naar Maggie en de anderen, die nog in The Hilltop waren en zagen hier dat Daryl weer terug was. Het weerzien tussen Daryl en de anderen was zo emotioneel, wij moesten ook even slikken. Vooral Rick leek erg blij om hem te zien. Cute!

bron: AMC/IMDB

Nu gaat het dus echt beginnen! Eindelijk kunnen we zien hoe Negan (hopelijk) word verslagen en gestraft wordt voor al zijn daden. Nog wel even geduld, het tweede deel van seizoen 7 begint weer in februari.Wat vond jij van de laatste aflevering?

Bron: moviepilot, IMDB, AMC

Lees ook: In deze 17 tweets zal elke The Walking Dead fan zich nu compleet kunnen vinden

Nieuwste artikelen

 • Lucifer, Locke & Key en The Sandman zijn met elkaar verbonden

 • Film top 6: december 2021

 • Zie mij graag - Sarah Meuleman

 • Seizoen 1 en 2 van Manifest komen naar Netflix

 • De beste romantische relaties die zijn ontstaan in tv-series

Gerelateerde artikelen

 • Deze series zijn in 2021 gecanceld

 • Deze series mag je in oktober niet missen

 • Filmpjes van bekende films met bad lip reading!

 • The Walking Dead: World Beyond trailer en releasedatum

 • Deze series en films zijn vanaf oktober te zien op Netflix

Zoek in artikelen