• Home
  • Nieuws
  • Het boek 1984 van George Orwell is uitverkocht op Amazon

Het boek 1984 van George Orwell is uitverkocht op Amazon

Het boek 1984 van George Orwell staat op de lijst van Amazons Best Verkochte boeken. Helaas is het boek tijdelijk niet te bestellen, omdat zowel de paperback, als de hardcover helemaal uitverkocht zijn! Ja, dat lezen jullie goed! Helemaal op dus! Het lezen van een boek schijnt weer helemaal hot te zijn in Amerika!

Het boek 1984 van Orwell, dat hij in 1949 schreef, is een fictieve dystopie. Hierin beschrijft Orwell een angstaanjagende visie van de toekomst, waarin een totalitaire regering waakt over alle burgers. De burgers leven onder het goedkeurende oog van ‘Big Brother’, een instantie van de overheid die bepaald hoe iedereen zich moet gedragen. Naarmate de tijd verstrijkt wordt deze instantie steeds sterker!

Een boek over een brutale en immorele dictator, met haat tegen de media, schijnt de Amerikaanse burger erg te trekken op dit moment. Hoe zou dat nou komen? Nou, het boek roept bij de burgers vergelijking op met de nieuwe president Donald Trump. De verkoop van het boek is namelijk gestegen na de uitspraak dat de inauguratie van Trump de best bezochte ooit zou zijn geweest. Dit terwijl op foto’s uit de media duidelijk te zien is dat er veel lege gaten in het publiek aanwezig zijn. Dit deed menig alarmbel af gaan bij de Amerikaanse burgers.

De woede van Donald Trump tegen de media doet de Amerikaanse burgers denken aan een quote uit het boek 1984: 'In een rijk van leugens is de waarheid verraad.' Ook heeft Trump weer foutief beweerd dat hij de meeste stemmen heeft binnengehaald en niet Hillary Clinton. De tegenstanders van Trump zijn het er daarom dan ook zeker over eens dat Orwell in de toekomst kon kijken. Hij heeft alleen het jaartal verkeerd voorspelt, dat had 2017 moeten zijn in plaats van 1984.

Momenteel wordt 1984 gedrukt door Signet Classics. Hiervan is zowel de hardcover, als de paperback tijdelijk niet op voorraad. Volgens CNN is de uitgeverij Penguin, het moederbedrijf van Signet, nu heel snel het boek van Orwell aan het bijdrukken om aan de grote vraag te voldoen. Penguin heeft deze week maar liefst 75.000 exemplaren laten drukken, wat veel meer is dan normaal.

Wat vinden jullie ervan dat 1984 van George Orwell helemaal uitverkocht is op Amazon?

Bron: gizmodo.com, volkskrant.nl

Lees ook:

De nominaties voor de Oscars 2017

Nieuwste artikelen

  • 7x "Nep relatie wordt meer" tienerfilms

  • De beste Scifi op Disney+

  • The Originals feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De 15 beste boeken uit de Reese Witherspoon Book Club

  • De 10 leukste beroemde vriendschappen in Hollywood

Gerelateerde artikelen

  • Meiden zijn gek... op sterren

  • The Handmaids Tale verstoot 1984 van de eerste plaats

Zoek in artikelen