• Home
  • Nieuws
  • De live-action versie van Aladdin begint deze zomer met filmen en ze zoeken acteurs

De live-action versie van Aladdin begint deze zomer met filmen en ze zoeken acteurs

Nu de live-action versie van Aladdin een regisseur, Guy Ritchie, heeft gevonden, is de studio overgegaan tot de casting van acteurs voor de remake. Ergens volgende maand zal de casting voor de rollen van Aladdin en Jasmine plaatsvinden. En het goede nieuws is dat ze op zoek zijn naar acteurs met een midden oostelijk uiterlijk! De studio houdt zich dus aan zijn belofte om de cast niet te ‘whitewashen’.

Dani Fernandez heeft de castingsoproep op Twitter gepost. Hieruit blijkt dat ze op zoek zijn naar acteurs tussen de 18 en 25 jaar die kunnen zingen en ook een beetje danservaring is vereist. Het filmen van Aladdin zal deze zomer, namelijk in juli, al beginnen! Hopelijk hoeven we dus niet meer zo heel lang te wachten tot we van Aladdin kunnen gaan genieten.

We kunnen er nu gelukkig vanuit gaan dat we niet nog een discussie hoeven te voeren over het ‘whitewashen’ van karakters zoals bij de films The Great Wall en Ghost in the Shell. Producer Dan Lin heeft namelijk zelf ook in een interview aangegeven dat hij dicht bij de oorspronkelijke karakters wil blijven! Hij zei het volgende over de live-action versie van Aladdin:

“Luister Ik voel me vereerd om in Hollywood te mogen werken, ik ben erg divers. Dus toen ik aan Aladdin mocht gaan werken wilde ik dat de film dat ook zou worden. Gelukkig hebben Guy Ritchie en Disney dezelfde visie hierover als ik. We zijn hier niet om de Prince of Persia te maken. We willen namelijk een film maken die authentiek is. We gaan hierdoor nieuwe mensen ontdekken. Dit zal een echte uitdaging zijn, omdat de acteurs niet alleen goed moeten acteren maar ook echt goed moeten kunnen zingen. Disney heeft het al geweldig gedaan met Cinderella en Beauty and the Beast. Ze hebben de lat hiermee erg hoog gelegd, dus wij moeten hem nog hoger leggen met Aladdin.”

Op dit moment is er nog geen release datum bekend. Maar de studio zou de film aan het einde van 2018 kunnen releasen of in de lente van 2019. Dit laatste is in overeenstemming met de releases van andere live-action films, zoals Cinderella en Beauty and the Beast. Ook zijn er helaas nog geen details bekend over het verhaal van de live-action versie van Aladdin. Maar het zal wel een remake worden van de Aladdin Disney tekenfilm. Wij zijn ontzettend benieuwd wie in deze film gaan spelen!

Ben jij benieuwd naar de live-action versie van Aladdin?

Bron: movieweb.com, independent.co.uk, giphy.com

Lees ook:

Wat we tot nu toe weten over de live-action versie van The Lion King

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

  • De animatie Beauty and the Beast vs. de live-action Beauty and the Beast

  • Wat we tot nu toe weten over de live-action versie van The Lion King

  • Deze Nederlandse acteur gaat waarschijnlijk Jafar spelen

  • The Lion King uit 1994 en 2019 met elkaar vergeleken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen