• Home
  • Nieuws
  • Mean Girls wordt bewerkt tot een young adult roman

Mean Girls wordt bewerkt tot een young adult roman

Het mag dan alweer 13 (!) jaar geleden zijn dat de film Mean Girls in première ging, het is een film die we nog steeds regelmatig terugkijken en die eigenlijk nooit gaat vervelen. We hebben er in ieder geval een heleboel klassieke oneliners aan overgehouden; wie herinnert zich niet de legendarische woorden: ‘on Wednesdays we wear pink’?  Het verhaal is ook nog best relevant - High School treiterkoninginnen zoals The Plastics zullen er immers altijd zijn - en er gaan al tijden geruchten over een Broadway versie van de film. Echter, nu is ook bekend geworden dat er een Young Adult roman uit gaat komen gebaseerd op het script van Tina Fey. De roman is geschreven door Micol Ostow en zal eind september in Amerika verschijnen.

Het verhaal is natuurlijk bekend, maar wat dit boek bijzonder maakt, is dat het de gebeurtenissen uit de film vanuit verschillende perspectieven belicht. We krijgen dus een inkijkje in de gedachtes van onder andere Gretchen Wieners - weet je nog, de brunette wiens vader ‘toaster strudel’ heeft bedacht? - en überbitch Regina George.

Bron: Paramount Pictures

Entertainment Weekly heeft exclusief een blik mogen werpen op de eerste pagina’s van het boek, en het lijkt er op dat Ostow trouw blijft aan het originele verhaal. Het eerste hoofdstuk gaat namelijk over Cady’s eerste schooldag, net als de opening van de originele film. Wij zijn erg benieuwd naar de roman en hopen dat Ostow er nog een paar memorabele uitspraken van Regina, Gretchen, en Karen in heeft verwerkt!

Bron: Paramount Pictures

Ben jij benieuwd naar de Mean Girls roman?

Lees ook: Tina Fey komt dit jaar met een Mean Girls musical!

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Moederdag: boeken top-5

  • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

  • Young Adult top-5: juli

  • Young Adult top-5: september

  • Weekend-special: GRATIS ebook Fallen downloaden

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen