• Home
  • Nieuws
  • Joe Manganiello wil een nieuwe film van Dungeons & Dragons maken

Joe Manganiello wil een nieuwe film van Dungeons & Dragons maken

Tegenwoordig wordt echt (bijna) alles verfilmd. Denk hierbij maar aan alle superhelden films en bijvoorbeeld Ghost in the Shell. Deze films zijn allemaal gebaseerd op de stripboeken ervan. Maar ook games, zoals Tomb Raider en Resident Evil, mogen niet achterblijven. Geweldig natuurlijk! Het was dan ook alleen maar een kwestie van tijd totdat er ontwerp zou komen voor een nieuwe film over het spel Dungeons & Dragons. In 2000 is er namelijk al een film van het bekende spel verschenen.

Joe Manganiello, bekend van Magic Mike, is op dit moment bezig met het ontwikkelen van een Dungeons & Dragons film in de hoop dat hij deze in een hele grote franchise kan omtoveren. In de laatste aflevering van Josh Horowitz’s “Happy Sad Confused” podcast vertelde Joe Mangoniello dat hij samen met een vriend van Carnegie Mellon bezig was met een ontwerp voor de film en dat hij een creatieve top heeft gehouden met de Wizards of the Coast, het creatieve brein achter Dungeons & Dragons, om te praten over waar de film heen moet gaan en hoe deze eruit moet zien. Ook wil hij er zelf een rol in gaan spelen!

Bron: Warner Bros.

Vorig jaar is de film World of Warcraft uitgekomen. Helaas trok deze film vooral de hardcore fans en niet het massapubliek. En als filmmaker wil je natuurlijk dat deze laatste groep naar je film komt kijken! Alleen dan wordt het een succes. Dit is dan ook een grote zorg voor de film van Dungeons en Dragons. Joe zal ervoor moeten zorgen dat er een fantastisch verhaal verteld wordt die beide doelgroepen aanspreekt. Volgens Joe gaat het erom dat je het verhaal echt maakt met menselijke emoties (en draken natuurlijk).

“Natuurlijk is er voldoende spektakel voor een goede film in Dungeons & Dragons. Er zitten namelijk draken in die vuur spuwen,” zegt Joe. “Maar juist het menselijke aspect maakt van een superhelden of fantasie film een groot succes. Het moet ergens over gaan. We houden van de karakters in Game of Thrones. En Fellowship of the Ring gaat over vriendschap, een onvoorwaardelijke liefde voor je vrienden. Iedereen kan zich hiermee identificeren. Als een film zo een emotioneel aspect heeft willen mensen het zien. Voeg nog wat draken toe en je bent binnen.”

Bron: CNN / Wizards of the Coast

Helaas is er nog geen tijdlijn bekend voor de film van Dungeons & Dragons. Het is nog erg vroeg in de ontwikkeling, maar Joe is al met alle partijen in gesprek om zijn droom werkelijkheid te laten worden. Wij zouden ook heel graag een film van Dungeons & Dragons willen zien met Joe Maganiello in de hoofdrol! Van zijn sixpack kan natuurlijk bijna niemand genoeg krijgen.

Hoop jij dat er een film komt van Dungeons & Dragons?

Bron: mtv.com, justjared.com

Lees ook: 

De nieuwste (ijskoude) trailer van Game of Thrones seizoen 7

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • You Again

  • De feiten over daten in de bioscoop!

  • Dit is wat we weten over de verfilming van De Selectie van Kiera Cass

  • Van on-screen naar real-life romance: 10 stelletjes die elkaar op de filmset ontmoetten

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen