• Home
  • Nieuws
  • Er staan maar liefst drie filmversies van De Kleine Zeemeermin op de planning!

Er staan maar liefst drie filmversies van De Kleine Zeemeermin op de planning!

We weten inmiddels allemaal wel dat Disney de laatste tijd helemaal into live-action remakes is; Beauty and the Beast is een enorm succes, en er staan ook al een aantal nieuwe live-action films op de planning. Eén van de films die op de planning staat is de remake van De Kleine Zeemeermin, maar Disney is niet de enige producent die deze klassieker nieuw leven in wil blazen!

Blijkbaar is het sprookje erg populair bij filmmakers, want er staan dit jaar maar liefst drie remakes van De Kleine Zeemeermin op de planning! Gelukkig zal het niet drie keer precies hetzelfde verhaal zijn, maar zijn er redelijk wat verschillen tussen de films onderling. Om te voorkomen dat je door alle zeemeerminnen de zee niet meer kunt zien, hebben we de drie films even op een rijtje gezet en de grootste onderlinge verschillen er uit gepikt. Zo hoef je je geen zorgen maken dat je de films straks door elkaar haalt!

1. De Disney live-action remake

Dit is de versie waar wij stiekem het meest naar uitkijken! Aangezien er een nieuwe componist is aangenomen om aan de film mee te werken (Lin Manuel Miranda), is de kans groot dat er een aantal nieuwe liedjes te horen zullen zijn in de film. Hopelijk zijn het net zulke swingende nummers als ‘diep in de zee’! Verder is er helaas nog vrij weinig bekend over de film, maar zodra we meer weten over de cast of over de releasedatum dan laten we het natuurlijk gelijk weten!

Bron: Walt Disney Studios

2. De Universal versie

Van Universal was al het langst bekend dat ze een remake wilden maken van De Kleine Zeemeermin. Echter, er is nog een heleboel onduidelijkheid over hoe de film er uit zal komen te zien en welke acteurs en actrices hun opwachting zullen maken in de film. Een tijdje ging het gerucht dat Chloë Grace Moretz gecast zou zijn als Ariel, maar zij gaf enkele maanden geleden aan dat ze even wat minder filmprojecten wil gaan doen, dus haar deelname aan de film staat eigenlijk op losse schroeven. Wat wel zeker is, is dat de film een stuk donkerder zal zijn dan de Disney versie. Het schijnt dat het script gebaseerd is op het originele sprookje van Hans Christian Andersen, en dat sprookje is toch wel een beetje minder kindvriendelijk dan je zou verwachten; ter illustratie, in Andersen’s sprookje geeft de zeeheks aan dat, elke keer wanneer de zeemeermin een stap zet met haar nieuwe voeten, het zal voelen alsof een mes haar voetzool doorboort! Verder zullen er - helaas pindakaas - in de Universal remake waarschijnlijk geen liedjes te horen zullen zijn. Wanneer de film in de bioscoop te zien zal zijn is nog niet bekend.

Bron: Walt Disney Studios

3. De versie van Conglomerate Media/Kingsway Productions

Deze versie van De Kleine Zeemeermin is slechts losjes gebaseerd op het bekende verhaal. De film speelt zich namelijk niet ‘diep in de zee’ af, maar in Mississippi. Het verhaal gaat over Elle, een jong meisje dat samen met haar oom Cam, een journalist, een echte zeemeermin ontdekt! Hoofdrollen in deze film zijn voor Poppy Drayton (Madeleine Allsopp uit Downton Abbey) en William Moseley (Peter uit de Narnia films). Wanneer de film precies uitkomt is nog niet bekend, maar het zal ergens in 2017 zijn. De trailer is inmiddels al wel te bewonderen.

Bron: Little Mermaid LLC

Welke versie lijkt jou het leukst?

Lees ook: De trailer van The Little Mermaid is er - zonder Ariel

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Dit is hoe Disney-prinsen er in het echt uitzien!

  • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen