• Home
 • Nieuws
 • Er komen nog drie nieuwe boeken in de Vrees Me-serie aan!

Er komen nog drie nieuwe boeken in de Vrees Me-serie aan!

Stop de persen! Breaking news! Of misschien moeten we ‘shattering’ news zeggen? Er komen namelijk drie nieuwe boeken aan in de Vrees Me-serie van schrijfster Tahereh Mafi! Mocht je deze serie nog niet kennen, dan is nu je kans om nog snel de eerste boeken te lezen voordat de nieuwe boeken uitkomen!

De Vrees Me-serie is een dystopische Young Adult reeks over Juliette Ferrars, een 17-jarig meisje met een wel heel eigenaardige eigenschap: ze kan namelijk mensen doden door ze aan te raken. Ze absorbeert dan als het ware hun levensenergie. Het eerste deel in de reeks, Vrees Me, stamt uit 2011, en het tweede en derde deel, Breek Me en Vertrouw Me, uit 2013 en 2013 respectievelijk. Daarnaast schreef ze nog Verwoest Me en Versplinter Me.

Op 26 april postte Mafi dit berichtje:

Bron: @TaherehMafi via Twitter

In een interview met Entertainment Weekly gaf de schrijfster aan dat ze het gevoel had nog niet helemaal klaar te zijn met Julliette’s verhaal:

“[...] by the time I finished the last book in the series, I realized something that only time and distance had been able to teach me: At the end of Ignite Me, Juliette’s story had only just begun. I saw very clearly what the next steps in her journey had to be, and I was suddenly anxious to bring the world back to life.”

Mafi realiseerde zich dat Juliettes avontuur nog helemaal niet ten einde was gekomen, maar dat het juist op het punt stond om te beginnen. Toen ze het derde boek uit de serie herlas, voelde ze een sterke drang om Juliettes verhaal af te maken.

In de drie boeken die nog zullen volgen gaat Juliette een moeilijke tijd tegemoet; op de vraag wat haar hoofdpersonage te wachten staat, antwoordde Mafi:

“A great deal of heartache. She has no idea what she’s gotten herself into.”

Dat klinkt in ieder geval heel veelbelovend! De schrijfster meldde verder dat het perspectief in de komende boeken een beetje anders zal zijn dan in de voorgaande boeken. Lezers zullen namelijk niet alleen het verhaal vanuit Juliette’s perspectief meebeleven, maar ook vanuit het perspectief van Aaron Warner:

“Readers who’ve read Warner’s novella, Destroy Me, will understand how distinct his voice is from Juliette’s and how his perspective can provide a much-needed balance to Juliette’s interior world.”

Met andere woorden, Mafi vond het belangrijk om balans aan te brengen in het boek door niet alleen Juliettes gedachten, maar ook Warners gedachten in beeld te brengen.  

Wanneer het eerste vervolg uitkomt is nog niet bekend, maar het zal waarschijnlijk ergens in 2018 zijn. De titel is al wel al bekend: Revive Me. Wij kunnen niet wachten tot het boek in de winkel ligt!

Wat verwacht jij van het nieuwe boek Revive Me?

Bron: ew.com

Lees ook: 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • De beste Young Adult sprookjes

 • Top 12 beste young adult fantasy series

 • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

 • 18 Young Adult boeken die waarschijnlijk verfilmd worden

 • Bekende auteurs die begonnen bij Chicklit.nl!

Zoek in artikelen