• Home
  • Nieuws
  • Dit zijn de genomineerden van de Prijs van de Jonge Jury 2017

Dit zijn de genomineerden van de Prijs van de Jonge Jury 2017

De titels die kans maken op de Prijs van de Jonge Jury 2017 zijn bekend! Tot 1 mei stemden duizenden jongeren tussen de twaalf en zestien jaar op hun favoriete boek en hier zijn uiteindelijk drie boeken uit gekomen die kans maken op de felbegeerde prijs. Welke boeken dat zijn? Lees snel verder!

De Prijs van de Jonge Jury wordt op 7 juni uitgereikt, op de Dag van de Jonge Jury. De Jonge Jury wil jongeren bevorderen om meer te lezen en een mening leren vormen over het gelezen boek. Door de Prijs van de Jonge Jury uit te reiken geven jongeren hun mening en bepalen zij zelf mee welk boek nu écht het beste is. En de genomineerden zijn…
 

Haaieneiland – Rob Ruggenberg
De matroos Roemer is al maanden op ontdekkingsreis in de Stille Zuidzee. Het leven is zwaar en veel matrozen hebben last van scheurbuik. Als een van de schepen op een klif loopt en vergaat, grijpt Roemer zijn kans en loopt weg. Met vier anderen blijft hij achter op een klein koraaleiland, waar hij vriendschap sluit met een meisje van het eiland en ontdekt dat het er levensgevaarlijk is...
 
Kapot – Carry Slee
Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band en leiden een heerlijk leventje. Maar dan wordt alles anders door het drama dat zicht huis afspeelt. Dit zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken. 
 

Schuld - Mel Wallis de Vries

Enkele leerlingen plegen kort na elkaar zelfmoord, maar er lijkt geen verband tusen de jongeren te zijn. Volgens de politie is het een trieste samenloop van omstandigheden, maar wanneer de 16-jarige Tess een brief krijgt die alles verandert doet ze een schokkende ontdekking. 


Welk boek denk jij dat gaat winnen?

Lees ook: Dit zijn de kanshebbers op de Prijs van de Nederlandse Kinderjury

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Do It Yourself: Chain bracelet

  • Pitch Perfect

  • In de wolken

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen