• Home
  • Nieuws
  • Spoiler Alert! Wij hebben details over het tweede seizoen van 13 Reasons Why!

Spoiler Alert! Wij hebben details over het tweede seizoen van 13 Reasons Why!

Zet je schrap voor dit opwindende nieuws! Netflix heeft namelijk bekendgemaakt waar het tweede seizoen van 13 Reasons Why over zal gaan! Het eerste tipje van de sluier? De tapes van Hannah komen niet meer terug.

Een paar dagen geleden werd door Netflix al bevestigd dat er een tweede seizoen komt van de controversiële serie 13 Reasons Why. Nu is Netflix nog een stapje verder gegaan door alvast wat informatie vrij te geven over de inhoud van het tweede seizoen. Wel zo fijn, want het scheelt ons en andere fans van de serie een hele boel gespeculeer over wat er mogelijk wel en niet gaat gebeuren. Afgezien van Netflix heeft ook 13 Reasons Why schrijver en producent Brian Yorkey zich het één en ander laten ontvallen over de inhoud van het tweede seizoen.

Bron: Netflix

In een interview met Entertainment Tonight gaf Yorkey onder meer aan dat het tweede seizoen zich vooral zal focussen op het effect van Hannah’s zelfmoord op haar medestudenten en haar vrienden. Verder zal er een grotere rol zijn weggelegd voor Jessica en de manier waarop zij met haar verkrachting probeert om te gaan. Ook heeft Yorkey laten weten dat we ons niet meer zo hoeven op te winden over Bryce’s wangedrag en de manier waarop hij continu weg leek te komen met aanranding en verkrachting. In het interview met Entertainment Tonight zei hij:

“When people intimate that Jessica’s story is done, I find that a horrific thought because Jessica is just beginning the process of recovering from her rape, and we have a rapist who has not in any way been brought to justice. To leave those two things hanging out there in the world would be upsetting. […] And also [I want to] see somebody punch Bryce in the face.”

Bron: Netflix

Met andere woorden, Yorkey vind het een schokkend idee dat Jessica’s verhaal ‘klaar’ zou zijn, zonder dat ze de gruwelijke gebeurtenis heeft verwerkt en zonder dat Bryce gestraft zou worden voor zijn daden. Daarom vond hij het belangrijk om haar verhaal in het tweede seizoen de aandacht te geven de het verdient. Plus, het leek hem wel grappig om te zien hoe Bryce op z’n nummer word gezet, dus de kans is groot dat we nog te zien krijgen hoe Bryce flink op z’n donder krijgt voor wat hij Jessica heeft aangedaan!

Verder onthulde Yorkey dat er geen tapes zullen zijn in het tweede seizoen. Wel komt er iets soortgelijks voor in de plaats:

“The tapes are still obviously on people’s minds, but there is a different sort of analog technology that plays a hugely important role in season 2.”

Geen tapes, maar wel een ander type analoge technologie. Wat het precies gaat worden moeten we maar afwachten, maar waarschijnlijk zal het iets zijn wat niet echt meer op grote schaal gebruikt wordt, want Yorkey gaf aan dat 13-jarigen waarschijnlijk massaal zullen gaan Googelen om op te zoeken hoe dit stukje techniek precies in elkaar steekt.

Ten slotte vertelde Yorkey dat de vraag wie verantwoordelijk is voor Hannah’s dood een belangrijke rol speelt in het nieuwe seizoen:

“[…] one of the things that is still hanging out there is this question of is someone responsible for Hannah’s death? Is the school responsible? Who is responsible, if anyone is?”

Hoe deze vraag precies gaat worden onderzocht moeten we maar afwachten. Het enige wat we weten is dat veel medestudenten en vrienden van Hannah nog steeds in hun hoofd zitten met wat er met haar is gebeurd, en in het nieuwe seizoen zullen we ongetwijfeld zien hoe zij om proberen te gaan met Hannah’s dood en de vragen die dit drama op heeft geroepen.

Het tweede seizoen van 13 Reasons Why is vanaf 2018 op Netflix te zien.

Heb jij 13 Reasons Why al gezien?

Lees ook: 13 Reasons Why krijgt een tweede seizoen!

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • Pikante films op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen