• Home
  • Nieuws
  • George Wemel geeft duidelijkheid over een belangrijke plot hole in Harry Potter

George Wemel geeft duidelijkheid over een belangrijke plot hole in Harry Potter

Wij houden van J.K. Rowling, omdat ze geweldig werk heeft afgeleverd met de Harry Potter serie! Maar toch zitten er best wel een aantal dingen in het verhaal die niet helemaal kloppen. Zoals het feit dat de leerlingen geen wiskunde of natuurkunde hoeven te volgen op school. En wij dreuzels moeten ons er wel doorheen worstelen, het is gewoon niet eerlijk!

Naast de kleinere plot holes in de serie zitten er natuurlijk veel grotere in het verhaal. Eén daarvan is: Waarom hebben George en Fred nooit op de Sluipwegwijzer gezien dat Ron samen met Peter Pippeling in één bed sliep? De tweeling had de kaart namelijk al een paar jaar voordat zij deze aan Harry gaven. Zou het ze in al die jaren niet opgevallen zijn dat Ron aldoor rondhing met ene Peter, die in werkelijkheid zijn huisrat Schurfie was?Zelfs Rupert Grind had geen antwoord op de bovenstaande vraag! Maar Oliver Phelps, de acteur die George speelt, heeft dat gelukkig wel. En daar zijn wij heel erg blij mee, wat een held! Volgens hem is het waarschijnlijk een taboe in de familie Wemel, iets waar ze niet graag over praten. George en Fred wilden hun kleine broertje niet in een relatie duwen waar hij misschien nog niet klaar voor was. Ze dachten dat hij misschien wel homo was. Tuurlijk was Ron nog maar 11 toen hij Schurfie mee naar Zweinstein bracht en misschien was de relatie toen ook nog helemaal niet romantisch! Daarnaast vertelt Oliver Phelps nog dat de familie Wemel waarschijnlijk heel verrast was toen bekend werd dat Ron en Hermelien een relatie met elkaar hadden. Het enige wat zij uit konden brengen was ‘Oh’.

Oliver Phelps laat er wel bij weten dat hij niks zeker weet, maar toch is dit het beste antwoord dat wij tot nu toe hebben gehoord! Ook weten hij en zijn broer James Phelps, die Fred Wemel speelde, heel veel geheimen over hun personages in Harry Potter. J. K. Rowling heeft dit zelf aan hen verteld. En helaas voor alle fans, ze vertellen alleen iets over de onderwerpen die al bekend zijn! Maar hieronder beantwoordt Oliver Phelps nog wel een aantal andere leuke vragen:Hoe was het toen de het allemaal afgelopen was? Werken jij en je broer nog steeds samen of doen jullie nu veel apart?

Ik herinner me de laatste draaidag nog als de dag van gisteren. Opeens was er niks meer om naar terug te keren. Eerder kwam er natuurlijk altijd een nieuw deel die gefilmd moest worden, maar deze keer niet! We zijn altijd erg onder de indruk geweest van het feit dat wij deel uit mochten maken van de Harry Potter serie.

James en ik hebben wel wat dingen apart van elkaar gedaan, maar we zijn er wel achter gekomen dat we in bepaalde projecten het beste samen kunnen werken. Op dit moment proberen we een show van de grond te krijgen en dat is best wel cool!

Waar gaat de show over?

Ik kan nu alleen zeggen dat het een reisdocumentaire wordt en dat wij ieder een ander deel van de stad zullen gaan verkennen!

Dus jullie gaan nooit een feestwinkel openen?

Nee, maar elke keer dat ik naar Hamleys, een speelgoedwinkel in Londen, ga komt het gevoel wel naar boven. Dat komt gewoon omdat we als grappenmakers bekend staan door Harry Potter. We hebben nooit die kant op gewild, maar het heeft ons wel geholpen omdat mensen ons hierdoor makkelijker benaderen! En we worden natuurlijk makkelijk herkend op straat.

Herkennen mensen jullie vaak? Of alleen als jullie samen zijn?

Als we samen zijn weet iedereen meteen waar ze ons van kennen! Het gebeurt eigenlijk wel dagelijks.

Welke herinnering aan Harry Potter heb jij waarvan de fans niks weten?

Tijdens het lezen van het eerste script dacht ik meteen ‘We gaan dit echt doen!’. En daarnaast voetbalden we in de grote zaal, dat was erg leuk! Ik denk alleen niet dat Warner Bros. het leuk vindt dat ik dit nu vertel.

Heb je ooit met J.K. Rowling op de set gepraat?

In één van de latere films kwam J. K. Rowling een keer de kleedkamer van Rupert binnen en begon ons te vertellen over wie we waren en waar de personages vandaan kwamen! Ik heb toen nog geprobeerd te vragen wat ze daarna zouden gaan doen, maar ik vond het al interessant om onze achtergrondverhalen te weten!

Bron: Warner Bros.

Denk jij dat George het bij het juiste eind heeft wat betreft de plot hole?

Bron: huffingtonpost.com, giphy.com

Lees ook: The Leaky Cauldron pub uit Harry Potter komt misschien naar Londen!

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen