Shazam! Wordt de nieuwste DC film

De afgelopen jaren zijn de Marvel en DC films ontzettend populair geworden. Het is dan ook niet gek dat er steeds meer films worden uitgebracht die zich in het Marvel of DC universum afspelen. Afgelopen week is er bekend gemaakt dat Shazam! de volgende DC film gaat worden na Aquaman.

Shazam! zal geregisseerd worden door David F. Sandberg, hij heeft onder andere ook de horrorfilm Annabelle: Creation geregisseerd. In januari of februari van 2018 zullen de opnames beginnen voor Shazam! Hoogstwaarschijnlijk zal de film in 2019 in de bioscopen verschijnen.

Het is nog onduidelijk of Dwayne ‘The Rock’ Johnson in deze film te zien zal zijn. Alhoewel hij al sinds 2014 aan de film verbonden is en hij de vijand Black Adam zal gaan spelen is het nog niet duidelijk of Black Adam ook al in de Shazam! film te zien is. In welke film zijn karakter dan wel geïntroduceerd gaat worden moet nog aangekondigd worden. Verder is de cast van Shazam! nog niet bekend gemaakt, al gaan er wel geruchten dat Armie Hammer de titelrol zal vertolken.

Dwayne Johnson zal Black Adam gaan spelen, maar of hij al in Shazam! zijn opwachting zal maken is nog niet bekend.

Bron: Getty Images/Vera Anderson

Armie Hammer zou zomaar de titelrol kunnen vertolken.

Bron: Getty Images/Jason LaVeris

Het verhaal van Shazam! Gaat over een jonge wees Billy Batson die door een mysterieuze vreemdeling door een metrotunnel wordt geleid waar hij de tovenaar Shazam ontmoet. Billy krijgt de krachten van Captain Marvel van deze tovenaar, vanwege de goedheid in Billy’s hart. Elke keer als Billy het woord “Shazam” zegt, wordt hij getroffen door een bliksemschicht en verandert hij in de volwassen Captain Marvel, maar hij heeft nog wel zijn eigen verstand en persoonlijkheid. Als hij terug wilt keren als zichzelf moet hij nogmaals “Shazam” zeggen.

In de stripboeken uit 2012 heeft de schrijver Geoff Johns de naam van Captain Marvel veranderd naar Shazam, met name omdat iedereen deze superheld al associeerde met deze naam. Of de film Shazam! de naam Captain Marvel of Shazam aan gaat houden is nog niet bekend.

Bron: DC Comics

Wij zijn in ieder geval al heel nieuwsgierig geworden naar deze film!

Wat vinden jullie van de nieuwste DC film?

Bron: Movieweb, Hollywoodreporter, the verge, cinemablend

Lees ook:  Er komt een crossover tussen Gotham en Riverdale

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • 12 acteurs die veranderingen eisten in bekende films

  • Dit weten we over Suicide Squad 2

  • Top 8 Spider-Man films

  • Aankomende superheldenfilms

  • Winnen: Warner Bros. boxsets

Zoek in artikelen