Alles over de film Ready Player One

De trailer van Steven Spielbergs film Ready Player One is uit en je wordt echt meegenomen naar een geweldige dystopische wereld. Warner Bros. kocht de rechten van het boek Ready Player One, geschreven door Ernest Cline, al in 2010. En het boek was op dat moment nog niet eens gepubliceerd. De fans hebben dus heel erg lang in spanning gezeten, maar nu kunnen ze eindelijk gaan genieten van de eerste beelden en de (niet officieel gereleasde) poster.

Bron: Reddit

In de nabije toekomst, het jaar 2045, is de enige manier om aan het dagelijks leven te ontsnappen met OASIS. Hiermee herleef je de jaren tachtig. Parzival, oftewel Wade Watts, gespeeld door Tye Sheridan, is te zien in zijn schuilplaats, een oud busje, met zijn VR-bril op en zijn speciale handschoenen aan. Het lijkt alsof er veel rijkdom in de wereld is, maar dat is helaas niet voor iedereen weggelegd. De meerderheid heeft namelijk bijna niks en moet zijn heil zoeken in OASIS, waarin ze pop culture puzzels moeten oplossen. Als iemand het spel verslaat wordt hij/zij beloond met OASIS en zijn moedermaatschappij.

Wade en de andere onlinespelers, genaamd Art3mis, (Olivia Cooke) Aech (Lena Waithe), en I-R0k (T.J. Miller) doen hun best om ervoor te zorgen dat zij het spel in handen krijgen en niet de gigant IOI Corporation. Hun grootste concurrent in het spel is Nolan Sorrento (Ben Mendelsohn). Hij is de doortrapte leider van IOI’s Oology. Bij Oology doen ze onderzoek naar Easter eggs, oftewel geheimen, in het spel. Wade en zijn team nemen het op tegen de rest van de wereld om zo snel mogelijk, zo veel mogelijk Easter Eggs te verzamelen.

Bron: Warner. Bros. ew.com

Hoewel de film Ready Player One gebaseerd is op het gelijknamige boek heeft Steven Spielberg wel een paar veranderingen aangebracht. In de trailer zitten bijvoorbeeld echt onwijs veel Easter eggs, die verwijzen naar zijn eerder gemaakte films! Denk hierbij maar aan Freddy Krueger, The DeLorean, Iron Giant, Tron. Dit is nog niet eens alles, de lijst blijft nog wel even doorgaan! En in het boek wordt er natuurlijk gezocht naar sleutels en niet naar Easter eggs om het spel te winnen. Het boek scoorde bij ons maar liefst vijf hartjes en de recensie is HIER te lezen!

Bron: Uitgeverij Q

Volgens Mark Rylance, hij speelt de leider van IOI Corporation James Donovan Halliday, blijft de film wel redelijk trouw aan het boek maar heeft het ook zijn eigen verhaal. Hij vindt dit ook niet zo raar, omdat Ready Player One een erg uitgebreid boek is. In de film zal het karakter i-Rok een prominentere rol spelen dan in het boek en volgens Ben Mendelsohn is het karakter Nolan Sorrento in de film toch wel een beetje anders dan in het boek!

We zullen jullie niet langer in spanning houden! Bekijk snel hieronder de trailer van Ready Player One:

Wat vinden jullie van de trailer Ready Player One?

Bron: movieweb.com, Comic Con San Diego, ew.com

Lees ook: De nieuwe trailer van Justice League is uit

Nieuwste artikelen

  • Argylle - Elly Conway

  • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

  • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

  • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

  • De wake-up call - Beth O'Leary

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Dit is wat we weten over de verfilming van De Selectie van Kiera Cass

Zoek in artikelen