• Home
  • Nieuws
  • De cast voor The Hate U Give is bekendgemaakt

De cast voor The Hate U Give is bekendgemaakt

Misschien heb je nog niet gehoord van het boek The Hate U Give, maar daar zal waarschijnlijk snel verandering in komen! The Hate U Give is een populair Young Adult boek geschreven door Angie Thomas. De laatste jaren zijn er al meerdere Young Adult boeken verfilmd, zoals The Hunger Games, Divergent en The Maze Runner, de ene verfilming succesvoller dan de andere. The Hate U Give is niet het standaard Young Adult boek dat je zou verwachten, het bespreekt onderwerpen die tot op heden erg relevant zijn. Een voorbeeld hiervan is dat een goede (donkere) vriend van de hoofdpersoon doodgeschoten wordt door de politie. Het is de laatste tijd vaak in het nieuws dat de donkere bevolking veel hardhandiger door de politie wordt aangepakt dan de witte bevolking. Het boek schuwt deze moeilijke onderwerpen dan ook niet.

Bron: Angie Thomas/uitgever Moon

Het verhaal gaat over Starr Carter. Haar beste vriend Khalil wordt doodgeschoten door een politieagent. Khalil was ‘vermoedelijk’ een drugsdealer, maar hij had geen wapen op zak. Starr probeert na deze gebeurtenis zichzelf weer te herpakken in een samenleving vol ongelijkheid. De school waar ze elke dag naartoe gaat is in groot contrast met de armoedige buurt waar ze woont. Overleven in deze twee werelden wordt steeds lastiger.

De rol van Starr Carter zal vertolkt worden door Amandla Stenberg. Deze naam zal je misschien niet zo snel iets zeggen, maar de actrice ken je hoogstwaarschijnlijk wel! Ze speelde namelijk de rol van Rue in de eerste Hunger Games film. Ook zal ze binnenkort te zien zijn in de film Everything, everything.

Bron: Getty Images/Barry King

Regina Hall zal de rol van Starr’s moeder gaan vertolken. Je zou haar kunnen kennen van de Scary Movie films en van Girls Trip.

Bron: Getty Images/Mireya Acierto

Russell Hornsby zal de vader van Starr spelen. De vader van Starr is een voormalig bendelid die er nu alles aan doet om de buurt voor Starr te verbeteren. Hij is een liefhebbende vader, maar hij is ook iemand waar je geen ruzie mee moet zoeken. Je zou Russell kunnen kennen van onder andere de serie Grimm.

Bron: Getty Images/Dan MacMedan

Als laatste is Lamar Johnson als Seven Carter, de broer van Starr, gecast. Je zou deze acteur kunnen kennen van de serie The Next Step. Volgend jaar zal hij te zien zijn in de film X-men: Dark Phoenix.

Bron: Family Channel/The next step

Wij zijn heel benieuwd geworden naar deze young adult verfilming!

Wat vinden jullie van de cast voor The Hate U Give?

Bron: Hollywoodreporter, epicreads.com, variety, imdb.

Lees ook: Aan alle jongens van wie ik hield van Jenny Han wordt verfilmd

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: The hate u give

  • Young Adult boekverfilmingen

  • Riverdale ster K.J. Apa krijgt rol in 'The Hate U Give'

  • 11 geweldige vrouwen in YA

  • 'The Hate U Give' trailer is eindelijk verschenen

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen