• Home
  • Nieuws
  • A Discovery of witches oftewel Allerzielen wordt een serie!

A Discovery of witches oftewel Allerzielen wordt een serie!

Goed nieuws voor de fans van de All souls trilogie! De boeken zullen worden verfilmd voor een gelijknamige tv-serie. De trilogie volgt het verhaal van Diana Bishop, een historicus die tevens een heks is. Tijdens haar onderzoek komt ze een behekst manuscript tegen waar ze niks mee te maken wilt hebben. Maar de ontdekking van dit manuscript zorgt in de onderwereld voor oproering, waarbij hordes daemonen, heksen en vampieren ontwaken. Daarnaast ontwikkelt Diana gevoelens voor een 1500 jaar oude vampier genaamd Matthew Clairmont. Eerder waren er al plannen om de boeken te verfilmen, wat helaas nooit van de grond kwam. Maar nu lijkt de tv-serie er toch echt te komen!

Bron: Deborah Harkness

In 2011 waren de filmrechten van de boeken verkocht aan Warner Bros. Ondanks dat er al producers aan de film waren verbonden is de verfilming van A discovery of witches er nooit gekomen. In 2016 werd bekendgemaakt dat er een tv-serie in de maak is van de All Souls trilogie en tot nu toe ziet het er veelbelovend uit! Op de website van Deborah Harkness is bekendgemaakt dat de serie in samenwerking gemaakt zal worden met de BBC. Jane Tranter (Davinci’s Demons, Rome) van Bad Wolf productions zal de serie produceren. Ashley Pharaoh (The living and the dead) zal het boek vertalen naar het kleine scherm. Daarnaast weten we nu dat Deborah Harkness zelf ook een aantal afleveringen zal schrijven voor de tv-serie.

Deborah Harkness heeft deze week op haar Twitter laten weten dat de verfilming van A discovery of witches nu echt dichtbij komt. De eerste zogeheten “read-through” is er al geweest.

Waarbij ze ook nog deze foto’s met ons deelde:

Bron: Deborah Harkness

Bron: Deborah Harkness

Bron: Deborah Harkness

Het lijkt er nu dus echt op dat de serie er gaat komen!

Wat vinden jullie van de verfilming van A discovery of witches?

Bron: DeborahHarkness.com, deadline, Twitter.

Lees ook: Deze boeken moet je gelezen hebben voordat de verfilming ervan te zien is

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De schaduw van de nacht

  • De trailer van de boekverfilming 'Allerzielen' is verschenen

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen