• Home
  • Nieuws
  • Je kunt binnenkort eenmalig overnachten in de OBA bibliotheek

Je kunt binnenkort eenmalig overnachten in de OBA bibliotheek

Ja, je hoort het goed! De centrale OBA opent op 25 augustus eenmalig zijn deuren ’s avonds laat zodat de bezoekers kunnen overnachten in de bibliotheek. Voor de echte boekenwurmen is dit natuurlijk een droom die uitkomt! Er is maar plek voor 50 man dus je moet er snel bij zijn.

Bron: Giphy

De Nacht van de OBA begint met een nachttoer door het gebouw. Je loopt door de donkere gangen van de bibliotheek en je mag ook een kijkje nemen achter gesloten deuren. Verder op de avond komen Esther Hanko en Jakob van den Eijnden van het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde langs om een blik te werpen op de hemel, de sterren en de planeten. Daarna wordt de nacht afgesloten met akoestische optredens van Gerson Main, Samira Dainan en Haytham. Ook komen de schrijvers Tofik Dibi, Sarah Sluimer, Theodor Holma, Stella Bergsma en Asis Aynan langs. Zij zullen de bezoekers gaan voorlezen. Om 02:00 uur is het bedtijd waarna je de volgende ochtend uitgerust kan aanschuiven bij het OBA-ontbijt. Daarna gaat de groep naar de Uitmarkt toe om deze speciale ervaring af te sluiten.

Denk je nu, dit wil ik! Dan kan je je nog opgeven. Het enige wat je hoeft te doen is antwoord te geven op de volgende vraag: Waar kunnen we jou ’s nachts voor wakker maken en waarom? Als je dit antwoord voor 17 augustus mailt naar m.koelewijn@oba.nl t.o.v. 'Vraag Nacht van de OBA' maak je kans om als 1 van de 50 kandidaten geselecteerd te worden voor deze speciale nacht. Let op: de OBA vraagt wel een vergoeding van 10 euro bij deelname.


Dit klinkt allemaal heel erg tof! Wij zouden ook wel eens een nacht in een bibliotheek door willen brengen.

via GIPHY

Wat vinden jullie ervan dat je een nacht in een bibliotheek door kan brengen?

Lees ook: Kunstenares maakt een replica van het Griekse Parthenon met verbannen boeken

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Adembenemende bibliotheken waar elke boekenwurm moet zijn geweest 

  • Deze boekenkasten willen we allemaal in onze woonkamer

  • De vijf mooiste bibliotheken ter wereld!

  • Ssst!

  • De boekenkast van Francien Loth

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen