• Home
  • Nieuws
  • Dit gebeurde er in de schokkende seizoensfinale van Game of Thrones seizoen 7

Dit gebeurde er in de schokkende seizoensfinale van Game of Thrones seizoen 7

Gisteren was het dan eindelijk tijd voor de seizoensfinale van Game of Thrones seizoen zeven, genaamd ‘The Dragon and the Wolf’! De aflevering duurde maar liefst 80 minuten en het was heftig! Van grote en belangrijke onthullingen tot de dood van een personage. Het is dan ook niet zo gek dat het de best bekeken aflevering van Game of Thrones ooit is!

Bron: HBO

Helaas moeten we na de seizoensfinale afscheid nemen van Petyr “Littlefinger” Baelish. Littlefinger liet er geen gras over groeien: hij smeedde een plan tegen Arya. Hij probeerde Sansa er namelijk van te overtuigen om haar eigen zus te vermoorden in het belang van het Noorden. Sansa liet het lijken alsof zij er mee instemde en verzocht Arya om te komen. Toen Arya er was keerden de twee zussen zich tegen Littlefinger en wezen hem op al zijn verraad. Na het teken van Sansa sneed Arya zijn keel door! Vaarwel, Petyr “Littlefinger” Baelish.

Na zeven seizoenen is het dus afgelopen voor Aiden Gillen. Toen hij het telefoontje kreeg dat hij dood zou gaan in Game of Thrones voelde hij zich eigenlijk berooft van zijn karakter en ervaring. De makers van Game of Thrones beloofde hem wel een rivier van bloed bij zijn dood. Het was dan niet echt een rivier, maar ik heb wel meer gekregen dan die arme Michael, aldus Aiden.

Maar wat gebeurde er nog meer in de seizoensfinale? Fans hopen er al een tijdje op: een romantische relatie tussen Daenerys en Jon Snow. Dit ondanks de vermoedens dat ze misschien wel familie van elkaar zijn. In de vorige aflevering zagen we dat Daenerys de King in the North redde met haar draken en dat Jon Snow als dank hiervoor zijn trouw zweert aan haar. En in de seizoensfinale van seizoen zeven krijgen de fans eindelijk waar ze op hoopten! Daenerys en Jon Snow hebben seks met elkaar! Maar dat is nog niet eens het heftigste dat er gebeurt in de seizoensfinale!

Er was bij iedereen al zo’n vermoeden en we wisten het bijna al zo goed als zeker: Jon Snow is geen Stark! Het kwam dan ook zeker niet als een verassing toen de ouders van Jon Snow werden onthuld in de laatste aflevering van seizoen zeven. Hij is de zoon van Rhaegar Targaryen, die op dat moment getrouwd was met Lyanna Stark. Dit betekent dat hij niet eens een bastaardzoon is! Bran Stark en Samwell Tarly weten dit nu ook en ze zijn van plan om dit aan Jon Snow te vertellen. Deze onthulling zal zeker grote veranderingen met zich meebrengen voor het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones.

Door de onthulling zal Jon Snow geen aanspraak meer kunnen maken op de titel: King in the North. Maar het betekent wel dat hij nu recht heeft op de Iron Throne en dat Daenerys niet de ware erfgenaam is! Daarnaast is zijn naam helemaal niet Jon Snow, maar Aegon Targaryen. En daar moeten we toch wel even aan wennen hoor! Het ergste van alles is dat hij #BoatSex heeft gehad met zijn tante! Al deze onthullingen roepen natuurlijk vragen op bij de fans:

Zal Daenerys de claim op de Iron Throne van Jon Snow erkennen?

Emilia Clarke vindt dat Daenerys te hard heeft gewerkt om de Iron Throne met iemand anders te delen. Volgens haar is de Throne groot genoeg voor maar één draak en dat is die van Daenerys.

Wil Jon eigenlijk wel koning worden van Westeros?

Het heeft er nooit op geleken dat Jon ambities had om koning van Westeros te worden, maar dat is ook niet zo gek. Zijn hele leven dacht hij een Stark te zijn. Maar wie weet: misschien blijft hij Daenerys steunen!

Zullen Jon en Daenerys hun relatie beëindigen als ze erachter komen dat ze familie zijn?

Wij vinden in onze wereld dat incest echt niet kan, maar in Westeros ligt dat toch een tikkeltje anders. Dit is vooral het geval bij de Targaryens, Daenerys is namelijk zelf het product van incest .

Zal Daenerys zwanger zijn?

Daenerys beweert dat zij niet zwanger kan raken, maar haar redenen hiervoor zijn nogal vaag. En misschien zorgt een zwangerschap er wel voor dat Daenerys en Jon bij elkaar blijven.

Wie wordt nu de leider over de Starks en het Noorden?

Dit is een makkelijke vraag en het antwoord is Sansa. Ze heeft namelijk al wat mensen achter zich staan.

Al deze vragen zullen helaas pas beantwoordt worden in het achtste en (helaas!) laatste seizoen van Game of Thrones. En dat zal helaas pas in 2018 of 2019 zijn! Maar het belooft een geweldig seioen te worden, net als de seizoensfinale van seizoen 7.

Wat vond jij van de seizoensfinale van Game of Thrones seizoen 7?

Bron: ew.com, Game of Thrones, HBO

Lees ook: 

De 10 beste Game of Thrones fantheorieën

Emilia Clarke keert niet terug voor Game of Thrones spin-off

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • EXACTE startdatum Pretty Little Liars seizoen 7 bekend!

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • Nog een Pretty Little Liars promo!

  • Wat je moet weten over Pretty Little Liars seizoen 7

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen