• Home
  • Nieuws
  • Disney's streamingdienst concurreert met Netflix

Disney's streamingdienst concurreert met Netflix

Eerder lieten we jullie al weten dat Disney een nieuwe streamingdienst gaat beginnen, en dat de Disneyfilms voorlopig nog wel in Nederland op Netflix te zien zullen zijn. En nu komen we langzaamaan steeds meer te weten over de streamingdienst van Disney en stiekem kunnen we niet wachten tot die er is. Want wie wil er nu niet van nieuwe Disney content genieten?!

Onze guilty pleasure Disney kondigde in augustus aan dat ze een eigen streamingdienst gaan beginnen à la Netflix, maar dan met voornamelijk Disneyfilms. Disney CEO Robert A. Iger meldde dat vanaf 2019 Disney en Pixar geen nieuwe producties meer leveren aan Netflix. Disney wil namelijk de strijd met Netflix aangaan door de prijzen een stuk lager te leggen dan Netflix’s abonnementsprijzen. Die stiekemerds hebben het zelfs weer met een eurootje verhoogd (grrr), dus misschien is het niet eens een gek idee. Hoeveel goedkoper het wordt is nog niet bekend.

De nieuwe dienst wordt met Disneyfilms gevuld, maar ook met content van de kanalen waar we vroeger altijd naar keken, zoals Disney Channel en Disney XD. Zeg hallo tegen een marathon van al je favoriete kinderprogramma's!! 

Ook worden er films en series speciaal voor het platform ontwikkeld. Vergelijkbaar met de Netflix Originals. Deze content komt dus niet in de bioscoop maar kan je echt alleen op de streamingdienst bekijken.

Disney mag dan wel goedkoper worden dan Netflix, het is ook bekend dat ze minder content gaan leveren dan hun concurrent. Zeker in 2019, als Netflix 7 miljard gaat investeren in nieuwe producties. Iger geeft dat ook toe: “Disney simply launch with less volume, and the price will reflect that". Dit geeft de consument straks de keuze: minder voor minder of meer voor meer? Wat het beste werkt zullen we merken.

Als je bang bent dat al je favo films meteen van Netflix verdwijnen, blijf rustig. Zover gaat het nog niet. In Nederland blijven alle oude Disneyfilms voorlopig nog te zien. Daarnaast blijven de Marvel-series gewoon op Netflix staan, alleen de films zullen exclusief op Disney te zien zijn. Disney begint met de US, om vervolgens uit te breiden naar de rest van de wereld. Alleen de nieuwe producties, zoals het vervolg op Frozen, zullen in 2019 exclusief op Disney's dienst te zien zijn. Lees er hier meer over.

Kiezen jullie voor Disney of Netflix?

Bron: cnbc, nrc, giphy, Disney, Netflix

Lees ook: De hele cast van de Lion King is bekend

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

  • Release datum seizoen 2 van Riverdale op Netflix is bekend

  • Deze films en series verschijnen in mei op Netflix

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen