• Home
  • Nieuws
  • Je kunt nu jouw eigen boekwinkel runnen in de vakantie!

Je kunt nu jouw eigen boekwinkel runnen in de vakantie!

Heb je altijd al gedroomd van je eigen winkeltje waar je boeken kan verkopen aan andere boekenliefhebbers? Deze droom kan weleens werkelijkheid worden. Als een soort AirBnb kan je het appartement boven de boekwinkel The Open Book in Schotland huren en kan je de boekwinkel dus runnen tijdens je vakantie!

Boekwinkel The Open Book staat in een klein Schots plaatsje aan zee genaamd Wigtown. Wigtown is Schotland’s nationale boekenstad. Het stadje heeft deze naam gekregen omdat het maar 1000 inwoners heeft en wel 10 boekwinkels. Dat betekent dat elke 100 mensen samen een boekenwinkel delen. En van één van die 10 boekenwinkels kan jij de tijdelijke manager worden! Je kan de boekwinkel The Open Book zelf runnen gedurende een vakantie. Je huurt het appartement boven de winkel en het reilen en zeilen van The Open Book ligt helemaal in jouw handen.  

Bron: The Open Book Facebook

The Open Book vraagt niet heel erg veel van haar gasten/mede-eigenaars. De huur van het appartement is 36 pond per nacht, ongeveer 40 euro, met een minimaal verblijf van zes dagen. Ze verwachten dat de boekenplanken gevuld zijn en dat je de gedoneerde boeken een prijs geeft. Verdere regels zijn er eigenlijk niet, zelfs niet het aantal uren dat de winkel geopend moet zijn. Dat mag de tijdelijke manager helemaal zelf bedenken.

Huurders die dit al een keer mee hebben mogen meemaken beschrijven het als een trage, maar aangenaam saaie vakantie met veel regen en langzame wandelaars. Maar het moet ook niet gezien worden als een vakantie, zegt Harvey Lindsay, die helpt met de boekingen: “Het gaat om een ervaring die erg bijzonder is om mee te maken, een voorproefje van een leven dat veel mensen graag zouden hebben.”

Het experiment is zo populair dat het de winkel heeft gered van faillissement. Denk jij nu dit is iets voor mij! Dan moeten we jou een klein beetje teleurstellen. Het appartement is namelijk helemaal volgeboekt tot oktober 2020.

Zou jij voor even een boekwinkel willen runnen?

Bron: The Open Book, Weforum

Lees ook: De Boekenweek 2018

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Nightwriters 
en 
ECI 
openen 
een boekwinkel 
op 
Facebook

  • Geef je op voor de Chicklit.nl Leesclub met Een verleidelijk aanbod

  • Feestelijke opening Books & Bubbles

  • Recensie: Terugkeer naar Inverness

  • Winnen: 10x Codenaam Verity {afgelopen}

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen