• Home
  • Nieuws
  • Deze Netflix serie is nu al de hit van 2018

Deze Netflix serie is nu al de hit van 2018

I’m James. I’m 17. And I’m pretty sure I’m a psychopath. Met deze zin begint het avontuur van James en Alyssa in The End of the Fucking World. Dit klinkt duister, en dat is het ook. Maar critici zijn er lyrisch over en dat is zeker terecht! The End of the Fucking World heeft de potentie om de beste serie van 2018 worden.

The End of the Fucking World, deze Netflix serie had tot voor kort de legendarische hoge rating van 100% op de reviewsite Rotten Tomatoes. Inmiddels is het 97% maar dat is nog steeds ontzettend hoog! De Netflix-rating is net zo goed: 4,7 op een schaal van 5. De CEO van Netflix is ook heel erg te spreken over hun nieuwe succes. Hij noemde het “De meest boeiende, verslavende en origineelste serie sinds lange tijd.”

Bron: Netflix, The End of the Fucking World

The End of the Fucking World is gebaseerd op de gelijknamige strip van scriptschrijver Charles Forsman. We volgen de tieners James en Alyssa op een roadtrip. Dit lijkt onschuldig, maar het is een stuk grimmiger dan je denkt. James is namelijk een serie-dierenmoordenaar en heeft haar uitgekozen om zijn eerste mensenslachtoffer te zijn. Dit weet Alyssa niet. Zij denkt haar verloren vader te gaan vinden en daarna weer terug te keren. Samen haten ze de wereld en hebben meer gemeen dan ze in eerste instantie verwacht hadden. Ze worden verliefd (op hun eigen vreemde manier), blazen de gestolen auto van zijn vader op en misleiden iedereen die ze tegenkomen.

Als je erachter wil komen of James besluit dat zijn moordplannetje een slecht idee was moet je toch echt zelf gaan kijken! Je hebt ook eigenlijk geen excuus om dat niet te gaan doen, want door de volgende redenen is The End of the Fucking World een echte aanrader:

1.     Het is super origineel

Zo’n soort verhaal zijn we nog niet eerder tegengekomen. De roadtrip is even grappig als emotioneel als puur en rauw. De acteurs maken het hele geheel nog beter maar bij dat punt komen we straks.

2.     De verhaallijn is heel geloofwaardig

Door het goede acteerwerk hoeft de serie eigenlijk geen hele sterke plot te hebben, die er wel is trouwens, maar bij veel series ben je bezig met wat er verder gaat gebeuren. In The End of The Fucking World is dat niet zo erg, je kijkt gewoon mee met wat James en Alyssa meemaken en geniet van hun duistere humor.

3.     De acteurs in The End of the Fucking World zijn fantastisch

We hebben het bij punt 1 en 2 al even aangekaart, maar echt even alle duimpjes omhoog voor Alex Lawther en Jessica Barden. Ze blazen je weg met hun geloofwaardige acteerwerk en zetten de personages erg sterk neer.

4.     Het einde is als een echt einde geschreven

Het verhaal heeft geen open einde. Of er een seizoen twee komt is dan ook nog niet zeker. Het einde is niet open, maar de mogelijkheid voor een tweede seizoen is aanwezig.

5.     Deze serie mag je bingen

Eindelijk een serie die je kan achter elkaar kan kijken zonder je schuldig te voelen! Elke aflevering duurt maar 20 minuten en er zijn 8 afleveringen. Bij elkaar is dat 160 min. Super weinig toch, dat is ongeveer net zo lang als 1 Harry Potter film. Dus hup hup, wacht niet langer, je moet The End of the Fucking World kijken.

Gaan jullie The End of the Fucking World kijken?

Bron: I.d. Vice, Giphy

Lees ook: 20 boekverfilmingen die in 2018 uitkomen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

  • Release datum seizoen 2 van Riverdale op Netflix is bekend

  • Deze films en series verschijnen in mei op Netflix

  • 10 komedies op Netflix voor vrouwen

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen