De Kinderboekenweek 2018

Langzaamaan wordt er steeds meer bekend over de Kinderboekenweek 2018. Dit jaar zal de  Kinderboekenweek vanaf 3 oktober tot en met zondag 14 oktober 2018 lopen. Daarnaast vraagt iedreen zich natuurlijk al een tijdje af wat het thema dit jaar zal zijn, wie het Kinderboekenweekgeschenk zal schrijven en wie de maker zal zijn van het Prentenboek. Wij hebben het voor jullie uitgezocht en zetten het hieronder voor je op een rijtje! 

Thema: Vriendschap

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is Vriendschap en het motto daarbij is Kom erbij! Er zijn ontzettend veel kinderboeken waarbij het draait om hartsvriendinnen, beste vrienden of bloedbroeders! Door middel van boeken leren kinderen dat echte vrienschap geen scheidslijnen kent en dat iedereen vrienden met elkaar kan worden, ongeacht je cultuur, rang, stand of geslacht. Hierdoor past het thema Vriendschap precies bij het jaarthema 'met andermans ogen' van de Leescoalitie.

Kinderboekenweek 2018Bron: kinderboekenweek.nl

Het Kinderboekenweekgeschenk

Dit jaar wordt het Kinderboekenweekgeschenk geschreven door Jozua Douglas. Hij is onder andere bekend geworden door de boeken De gruwelijke generaal en De ongelooflijke Ravi Ravioli. Met deze boeken won hij de Pluim van de Senaat. Het Kinderboekenweekgeschenk zal gratis door de boekhandel worden weggegeven bij een aankoop van ten minste €10,- aan kinder- of jeugdboeken.

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018

De maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2018 is illustrator Milja Praagman. Haar eerste prentenboek, genaamd Meneer Po, stamt uit 2005 en daarmee won ze een Leespluim. Een ander prentenboek Omdat ik je graag zie won een Zilveren Penseel in 2017! Haar boeken zijn over de hele wereld vertaald. Het Prentenboek van Milja Praagman zal tijdens de Kinderboekenweek 2018 voor een lagere prijs verkrijgbaar zijn!

Kinderboekenbal

De Kinderboekenweek 2018 zal op de dinsdagavond voor de ‘week’  (2 oktober) feestelijk geopend worden met een Kinderboekenbal. Op het bal wordt jaarlijks de Gouden Griffel uitgereikt. Helaas is het Kinderboekenbal niet voor iedereen toegankelijk. Hiervoor zal je echt een uitnodiging moeten krijgen.

Kijk jij al uit naar de Kinderboekenweek 2018?

Bron: CPNB, kinderboekenweek.nl

Lees ook: De Boekenweek 2018

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Stapelverliefd

  • De belevenissen van een muurbloem

  • 12x de beste televisieserie vriendschappen

  • Heartbreak hotel door IzzyLove

  • Spoorloos

Zoek in artikelen