• Home
  • Nieuws
  • Harry Potter en het Vervloekte Kind speelt nu op Broadway

Harry Potter en het Vervloekte Kind speelt nu op Broadway

Al sinds juni 2016 is Harry Potter en het Vervloekte Kind te zien op West End in Londen. Maar nu is het eindelijk zover: dit spetterende toneelstuk is ook te bewonderen op Broadway in New York! Al voor de premiere, op 25 april, heeft dit toneelstuk de records verbroken en bracht het 1,7 miljoen dollar op! En wat maakt dit toneelstuk nou zo bijzonder? Wij zochten het voor je uit!

Bron: harrypottertheplay.com

Gelukkig brengt het toneelstuk meteen veel geld in het laatje, want Harry Potter en het Vervloekte Kind is het duurste toneelstuk dat ooit op Broadway te zien is geweest. Het toneelstuk kost namelijk zo een 33,5 miljoen dollar, duurt maar liefst vijf en een half uur en is opgedeeld in twee delen! Ondanks dat er gebruik wordt gemaakt van ontzettend veel special effects is het van belang dat het publiek zijn eigen verbeelding gebruikt tijdens het toneelstuk.

De makers willen dat het publiek ziet wat de regisseur wilt dat ze zien. Koffers worden omgetoverd tot stoelen in de Zweinstein Express en een jonge acteur verandert in een volwassen man met de hulp van een Polyjuice Potion en een hele grote mantel. Volgens regisseur John Tiffany is dit ruwe podium magie! Daarnaast vindt hij het geweldig dat de kinderen het toneelstuk makkelijk thuis kunnen naspelen, ze hebben eigenlijk alleen een koffer en een mantel nodig.

De special effects die in het toneelstuk worden gebruikt zijn ook zeker niet mis! Een jonge bezoeker, Domenic Somionetti (9 jaar), van het toneelstuk was er heel enthousiast over. Hij zei: “I saw the special effects and I thought they looked really cool, because I've never seen special effects like that, only in movies.” Meer kon hij er helaas niet over zeggen, omdat de makers graag willen dat het een geheim blijft. Anders is alle magie ervan af als je zelf het toneelstuk bezoekt.

Dit klinkt allemaal wel heel adembenemend en wij zouden Harry Potter en het Vervloekte Kind natuurlijk graag op Broadway willen bewonderen. Helaas is New York wel een beetje ver om even naartoe te gaan, maar wie weet is dit toneelstuk ook ooit in Nederland te zien!

Wil jij dit spetterende toneelstuk op Broadway bezoeken?

Bron: npr.org, bookriot.com, harrypottertheplay.com, telegraaf.com, giphy.com

Lees ook: Boeken zoals Harry Potter

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Door deze onthullingen ga je anders naar Harry Potter kijken

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

  • J.K. Rowling biedt haar excuses aan voor de dood van dit Harry Potter karakter

Zoek in artikelen