• Home
  • Nieuws
  • The Woman King vertelt het waargebeurde verhaal over de Amazones

The Woman King vertelt het waargebeurde verhaal over de Amazones

Er is een nieuwe film, met allemaal sterke powervrouwen, onderweg! The Woman King is gebaseerd op het originele verhaal van Maria Bello en de gebeurtenissen in de film zijn zelfs waargebeurd. Viola Davis (bekend als Annalise Keating uit How to Get Away with Murder) en Lupita Nyong’o (bekend als Nakia uit Black Panther) zullen de hoofdrollen in The Woman King gaan spelen!

The Woman KingBron: How to Get Away With Murder (ABC) en Black Panther (Marvel)

The Woman King vertelt het krachtige en waargebeurde verhaal over een bijzondere moeder-dochter relatie. Hannah Minghella, president van TriStar Pictures, vond dat Viola Davis en Lupita Nyong’o perfect zijn om de rollen van hun personages tot leven te laten komen in The Woman King! Wij kunnen niet anders dan het hiermee eens zijn. Beide actrices hebben namelijk uitzonderlijk krachtige personages neergezet in How to Get Away with Murder (Davis) en in Black Panther (Nyong’o).

The Woman King is geïnspireerd op de ware gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het Koninkrijk van Dahomey. In de 18de en 19de eeuw was dit één van de krachtigste staten in Afrika. In de film volgen we het verhaal van Nanisca (Viola Davis), generaal van de vrouwelijke militaire eenheid (ook wel bekend als de Amazones), en haar dochter Nawi (Lupita Nyong’o) die samen vechten tegen de andere stammen die hun eer beschamen en hun volk tot slaven willen maken!

TriStar Pictures hoopt dat het beeld van donkere vrouwen zal veranderen door The Woman King! De film zal namelijk één van de grootst vergeten verhalen uit de geschiedenis vertellen. Een verhaal waarin een leger van Afrikaanse vrouwen slavernij, kolonisatie en de inter-tribinale oorloog heeft weten af te stoten! Dit kan niet anders dan een adembenemende film worden!

Ben jij benieuwd naar The Woman King?

Bron: TriStar Pictures, ABC, Marvel, deadline.com, variety.com

Lees ook: 15 stoere vrouwen uit sciencefiction films

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: Het Spoor van de Amazones

  • Wat we zo geweldig vinden aan de Wonder Woman Amazones

  • Recensie: Black Panther

  • De eerste teaser trailer van Marvel's Black Panther is hier!

  • Liza Weil was nerveus om weer in de rol van Paris Geller te kruipen voor de GG-reboot 

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen