• Home
 • Nieuws
 • De tijdlijn van Once Upon A Time seizoen 7 uitgelegd

De tijdlijn van Once Upon A Time seizoen 7 uitgelegd

Pas op: Spoilers!

Het einde van Once Upon A Time komt nu toch echt steeds dichterbij. Op 18 mei zal de laatste aflevering al op ABC te zien zijn en dan moeten we definitief afscheid nemen van het geliefde Storybrooke (of Hyperion Heights) waar we allemaal sprookjes voorbij hebben zien komen. Maar er is iets vreemds aan de hand met de tijdlijn van Once Upon A Time seizoen 7. Al sinds de eerste aflevering van dit seizoen vragen de fans zich af wat er aan de hand is met de tijdlijn van de serie. De maker en aflevering 20 geven daar nu eindlijk antwoord op!

Aan het einde van seizoen 6 maakt de serie een grote sprong in de tijd. We zien dat Henry opgegroeid is tot een jonge man en dat hij. Hij is nu degene die vervloekt is en niet meer  in magie gelooft. Hij woont in Seattle als zijn dochter, Lucy, hem benaderd om zijn familie te redden. Veel fans vragen zich sinds dat moment af hoe het kan dat Henry al een dochter heeft van 8 jaar oud.

Once Upon A Time seizoen 7Bron: ABC

Gelukkig is er nu antwoord gegeven op deze belangrijke vraag. In aflevering 20 van Once Upon a Time seizoen 7 “Is This Henry Mills” is te zien hoe Regina Henry ervan probeert te overtuigen dat zij zijn moeder is. Ze vertelt hem dat Eloise een vloek heeft uitgesproken waardoor ze terug in de tijd zijn gegaan en dat betekent dat er op dit moment een jongere Henry in Storybrooke woont.

De volwassen Henry gelooft haar helemaal niet totdat hij met de jongere Henry gesproken heeft. Dit gesprek zorgt ervoor dat de jongere Henry besluit om Storybrooke te verlaten om zijn eigen verhaal te vinden en dat is wat we hebben gezien tijdens de premiere van Once Upon A Time seizoen 7! 

Dit klinkt allemaal een beetje ingewikkeld en dat is het eigenlijk ook wel. Daarom legt de maker van de serie, Adam Horowitz, de tijdlijn van Once Upon A Time seizoen 7 ook nog even uit aan de fans! “Waar de oudere Henry naartoe is gestuurd, is eigenlijk het begin van Once Upon A Time  seizoen 7”, aldus Horowitz over het vervloekte Hyperion Heights. De gebeurtenissen van dit seizoen vinden dus tegelijkertijd plaats met wat er niet lang na de laatste aflevering van seizoen 6 in Storybrooke gebeurt. “Ze zijn eigenlijk naar deze periode gestuurd, in de echte wereld, voordat Henry is afgestudeerd en voordat hij vertrekt.”

Kort samengevat komt het erop neer dat Henry in de eerste aflevering van Once Upon a Time seizoen 7 vertrekt uit Storybrooke om in een ander rijk te gaan wonen. Hier ontmoet hij Assepoester en ze worden verliefd op elkaar. Samen krijgen ze een prachtige dochter, Lucy. Op haar achtste verjaardag wordt er een vloek over hen uitgesproken waardoor ze terug worden gestuurd naar het verleden van Hyperion Heights, maar naar het heden van Storybrooke!

Bron: ABC

Deze tijdlijn zal een belangrijk onderdeel gaan spelen in de 2 allerlaatste afleveringen van de serie! Nu ze allemaal wakker zijn geworden uit de vloek van Eloise zullen ze zeker naar Storybrooke reizen om hulp te gaan zoeken zodat ze de slechterik, Wish Realm Rumple, kunnen verslaan! Wij zijn heel erg benieuwd en kunnen niet wachten om te weten hoe dit gaat aflopen. Alhoewel we ook wel verdrietig zijn omdat we hierna nooit meer nieuwe afleveringen van Once Upon A Time te zien krijgen!

Wat denk jij dat er gaat gebeuren in de laatste 2 afleveringen van Once Upon a Time seizoen 7?

Bron: ABC, ew.com

Lees ook: Once Upon a Time seizoen 7: alles wat je wilt weten!

Nieuwste artikelen

 • Aarde eten - Dolores Reyes

 • Eigenwijze voeten - Irène Storm

 • Zonlicht op Crystal Sands - Holly Martin

 • De 6:20 man - David Baldacci

 • De school van de magische dieren: Top of flop - Margit Auer

Gerelateerde artikelen

 • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

 • Once Upon a Time feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

 • Series met de mooiste mannen

 • Redenen waarom we Captain Hook uit Once Upon a Time aan de haak willen slaan

 • Slecht nieuws: Jennifer Morrison stopt als Emma in Once Upon a Time

Zoek in artikelen