• Home
  • Nieuws
  • Er is veel kritiek op 13 Reasons Why seizoen 2

Er is veel kritiek op 13 Reasons Why seizoen 2

Pas op: Spoilers!

13 Reasons Why seizoen 2 staat nog niet eens zo heel erg lang op Netflix, maar er is nu al onwijs veel kritiek op. 13 Reasons Why seizoen 1 deed natuurlijk al erg veel stof opwaaien door de heftige onderwerpen die erin besproken worden, maar volgens velen doet seizoen 2 daar nog een schepje bovenop.

kritiek op 13 reasons why seizoen 2Bron: Netflix

De Amerikaanse belangengroep ‘Parents Television Council’ is zelfs van mening dat 13 Reasons Why seizoen 2 van Netflix verwijderd moet worden. Volgens hen zou de serie grenzen overschrijden en is de inhoud nog erger dan ze hadden verwacht. Ze zijn van mening dat 13 Reasons Why seizoen 2 een ‘tikkende tijdbom’ is en dat het zo snel mogelijk offline gehaald moet worden. 

In 13 Reasons Why worden veel controversiele onderwerpen aangesneden, zoals zelfmoord, verkrachting, verslavingen onder jongeren en seksuele intimidatie. Veel mensen vallen vooral over één specifieke scène uit de laatste aflevering van 13 Reasons Why seizoen 2 waarin een jongen wordt verkracht. Het gaat hierbij om Tyler. In de scène is te zien hoe hij op school misbruikt en mishandeld wordt.

kritiek op 13 reasons why seizoen 2Bron: Netflix

De maker van 13 Reasons Why, Brian Yorkey, snapt dat het heftig kan zijn om naar de serie te kijken, maar dat het belangrijk is dat deze verhalen verteld worden. Het is belangrijk om de waarheid te laten zien en zo goed mogelijk in beeld te brengen hoe het leven van tieners in elkaar zit. Hij wil jongeren aansporen om erover te praten als ze zoiets als dit hebben meegemaakt. Daarom hebben ze ook voordat de serie begint een waarschuwing afgegeven. De cast verwijst dwingend naar de website van de serie voor meer info als je zelf worstelt met problemen zoals misbruik, drugsgebruik of zelfmoord.

Ben jij het met de kritiek op 13 Reasons WHy seizoen 2 eens?

Bron: rtlboulevard.nl, ladbible.com, digitalspy.com

Lees ook: Er valt nog veel te vertellen in een mogelijk derde seizoen van 13 Reasons Why 

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Waar kennen we de Riverdale cast nog meer van?

  • Cursed is dé nieuwe Netflix Original Serie voor fantasy liefhebbers

  • 10 x de beste Netflix Original series

  • Dit is wat we weten over 13 Reasons Why seizoen 2

  • Nieuwe gezichten in tweede seizoen Thirteen reasons why

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen