Shadowhunters krijgt geen nieuw seizoen

Het is over en uit voor Clary, Jace, Alec, Magnus, Simon en Izzy. De serie Shadowhunters heeft best wel veel fans, maar toch heeft Freeform helaas moeten besluiten om te stoppen met de serie die gebaseerd is op de Kronieken van de Onderwereld van Cassandra Clare. Shadowhunters seizoen 3 zal dan ook het allerlaatste seizoen van de serie worden.

Shadowhunters seizoen 3Bron: Freeform

Pas op: Vanaf hier volgen spoilers!

Onlangs konden we het eerste deel van Shadowhunters seizoen 3 op Netflix bekijken. In aflevering 10 zien we dat Jonathan tot leven wordt gewekt door Lilith en het lijkt erop dat Clary het einde niet heeft overleefd. Jace is in tranen en ook wij hielden het niet helemaal droog. Maar de makers hebben bevestigd dat Clary ook te zien zal zijn in het tweede deel van Shadowhunters seizoen 3.

In de lente van 2019 zal Shadowhunters nog een laatste keer terugkeren met de laatste 10 afleveringen van seizoen 3 en een twee uur durende seriefinale. In deze seriefinale zullen de fans een waardig einde en afscheid krijgen van Shadowhunters. Hier zijn wij natuurlijk hartstikke blij mee. Het is namelijk helemaal niet fijn als een serie abrupt eindigt.

Shadowhunters seizoen 3Bron: Freeform

In een verklaring laat Freeform weten dat ze erg trots zijn op Shadowhunters, het is namelijk een serie die een nieuw tijdperk in het genre heeft aangebroken. Toch hebben ze moeten besluiten om geen vierde seizoen van de serie te maken. Deze beslissing viel hen zwaar en ze vonden het ook erg moeilijk om Shadowhunters te laten stoppen.

Over de reden laat Freeform helaas niet veel los. Maar een mogelijke reden voor het stoppen van Shadowhunters zou kunnen zijn dat Netflix zijn handen ervan afgetrokken heeft. Zonder de financiële steun die zij verzorgen kan er geen nieuw seizoen van Shadowhunters gemaakt worden. Dat is natuurlijk hartstikke vervelend voor alle fans van de serie!

Vind jij het jammer dat Shadowhunters geen nieuw seizoen meer krijgt?

Bron: ew.com, deadline.com, hollywoodreporter.com, tvline.com, Freeform

Lees ook: The Mortal Instruments-auteur Cassandra Clare is bezig met een nieuwe fantasy-serie!

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

Gerelateerde artikelen

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

  • De 10 slechtste serie verfilmingen gebaseerd op boeken

  • Fantasy series

  • De beste fantasie series

Zoek in artikelen