• Home
  • Nieuws
  • Er komt een tv-serie van De Buitenstaander van Stephen King

Er komt een tv-serie van De Buitenstaander van Stephen King

De Buitenstaander van Stephen King is nog maar net verschenen en er is nu al besloten om er een tv-serie van te maken. Er is namelijk een productiemaatschappij die een optie heeft genomen op de filmrechten van het boek. Dat is ook niet zo heel gek, aangezien De Buitenstaander ontzettend veel goede recensies mag ontvangen. 

In De Buitenstaander van Stephen King volgen we het verhaal van Terry. Hij is een geliefde leraar en honkbalcoach. Op een dag valt zijn leven uit elkaar als hij wordt opgepakt voor de gruwelijke moord op een elfjarig jongetje. Ondanks dat hij beweert onschuldig te zijn, zit hij als een rat in de val. DNA-sporen en verschillende getuigen wijzen namelijk Terry aan als de dader. Maar hij heeft wel gewoon een waterdicht alibi. Rechercheur Ralph Anders gaat de zaak onderzoeken en langzaam, maar zeker vraagt hij zich af of Terry wel echt de dader is.

tv-serie van De Buitenstaander van Stephen KingBronL The House of Books

Door het succes van het boek wil de productiemaatschappij Media Rights Capital (House of Cards en Ozark) De Buitenstaander omtoveren tot een tiendelige serie. Zij hebben daarom een optie genomen op de filmrechten van het boek. De pilot van de tv-serie zal geschreven worden door Richard Price (The Wie, The Deuce en The Night Of) en waarschijnlijk geregisseerd worden door Marty Bowen. 

Jack Bender en Marty Bowen zullen de uitvoerende producenten van de tv-serie worden. Eerder hebben zij al samengewerkt aan de serie Mr. Mercedes, dus ze zijn al bekend met het werk van Stephen King. De Buitenstaander is dus zeker in goede handen. Ook Stephen King heeft nog de optie om als uitvoerend producent op te treden voor de tv-serie van De Buitenstaander!  

Wij zijn nu al erg benieuwd naar de tv-serie van De Buitenstaander! Helaas is het nog niet bekend wie de tv-serie uit zal gaan zenden. Wij hopen in ieder geval dat het op Netflix te zien zal zijn.

Ben jij benieuwd naar de tv-serie van De Buitenstaander?

Bron: deadline.com, denofgeek.com, screenrant.com

Lees ook: George R.R. Martin reageert op de Game of Thrones prequel

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: dit is de top 3

  • Vijftig tinten vrij

  • 16 x gezellige Halloween films

  • In gesprek met Mel Wallis de Vries

  • Tattoo's geïnspireerd door boeken

Zoek in artikelen