Incredibles 2 breekt box office record

14 jaar hebben we moeten wachten op een vervolg, maar eindelijk draait Incredibles 2 in de bios! Blijkbaar zijn wij niet de enige die met smacht hebben gewacht op het vervolg, want de film heeft het vorige box office record voor een animatiefilm met gemak verbroken. Chicklit.nl is in ieder geval al heel enthousiast over Incredibles 2, zoals in de recensie te lezen is.

Incredibles 2

Bron: Disney Pixar

Incredibles 2 heeft in het eerste weekend het box office record verbroken en heeft het beste openingsweekend ooit voor een animatiefilm. Het vorige record was van de film Finding Dory, die in het eerste weekend 135 miljoen dollar opbracht. Incredibles 2 weet dit record te verpletteren en bracht in het eerste weekend 180 miljoen dollar op, 45 miljoen meer dan het vorige record! De eerste The Incredibles film bracht in 2004 in het eerste weekend ‘maar’ 70,4 miljoen dollar op. Incredibles is sinds die tijd dus zeker in populariteit gestegen.

In Incredibles 2 keren we terug naar het leven van onze favoriete superhelden. Helen de moeder van het gezin, die tevens de superheld Elastigirl is, staat ineens in de spotlight als superheld. Haar man, Bob (en tevens superheld Mr. Incredible) blijft thuis als huisvader met Violet, Dash en Jack Jack. Bob probeert te wennen aan een ‘normaal’ leven zonder superhelden-actie. Het blijkt een moeilijke verandering voor de hele familie te zijn, al helemaal omdat niemand zich bewust is van baby Jack-Jack’s groeiende superkrachten. Wanneer een nieuwe gevaarlijke schurk met een meesterplan opduikt, moeten Frozone en de familie een manier vinden om weer samen tegen dit kwaad te strijden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, ook al zijn ze allemaal Incredible…

The Incredibles 2

Bron: Disney Pixar

Mocht je zelf nog twijfelen om naar de film te gaan, dan kan je hier nog een keer de trailer van Incredibles 2 bekijken. Wij zijn in ieder geval fan van dit vervolg!

Heb jij Incredibles 2 al gezien?

Bron: Pathé, Movieweb, Variety, CNNMedia, Disney Pixar

Lees ook: De top 15 films met de beste box office openingen ooit

Nieuwste artikelen

  • 7x de leukste bookish items met kaarten uit fantasy boeken

  • Onze aanraders voor Netflix in maart

  • Agent en Boef: Boevenstreken - Tjibbe Veldkamp

  • Brandende meisjes - C.J. Tudor

  • Onder de linde - Greetje van den Berg

Gerelateerde artikelen

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • 8 plot holes in Disney films

  • 10 dingen die je misschien gemist hebt in Frozen 2

Zoek in artikelen