• Home
  • Nieuws
  • Spannende boeken worden het meest gelezen!

Spannende boeken worden het meest gelezen!

Neem jij ook het liefst een koffer vol spannende boeken mee op vakantie? Je bent niet de enige. Spannende boeken blijken het meest gelezen genre in Nederland te zijn! Niet gek natuurlijk, want spannende boeken zijn bij uitstek verhalen waar je even hélemaal in zit. Iedereen wil dat toch: aan het strand te liggen, drinkend uit een kokosnoot, terwijl je je even helemaal bevindt in een spannende achtervolging of doorraast naar die onverwachte ontknoping.

Na spannende boeken (36%), wordt literatuur het meest gelezen. De zomer is echt dé tijd voor spannende boeken: meer dan de  helft van de lezers neemt spannende boeken mee. Niet gek dus dat de Spannende Boeken Weken altijd nét voor de zomer vallen, zo kan je nog net het geschenkboek meenemen op vakantie. Dit jaar schreef Boris O. Dittrich het geschenk, getiteld Barst. De Spannende Boeken Weken lopen af op zondag 24 juni.

Elk jaar rond deze tijd wordt ook de Bestverkochte Spannende Boeken Top 60 bekend gemaakt. Het bestverkochte spannende boek is dit jaar, niet al te verrassend, Oorsprong van Dan Brown. Vorig jaar was dit Judas, en dit jaar heeft dat boek nog steeds een goede plek weten te houden: het staat op plek 4. De helft van de boeken in de top 10 zijn oorspronkelijk Nederlandstalig.

spannende boeken In Oorsprong nam Dan Brown ons dit keer mee naar Spanje, om terug te gaan naar die oervragen: waar komen we vandaan en waar gaan we naartoe? Het werd weer een boek zoals we gewend zijn, vol raadsels, onthullingen en actie. Ben je nog niet uitgelezen? Wij verzamelden hier 11 spannende boeken voor fans van Dan Brown. Of kijk eens naar onze tips voor thrillers met sterke plottwists. Zo vul jij je koffer zonder moeite met spannende boeken!

 

Wat zijn jouw favoriete spannende boeken?

Bron: CPNB.

Lees ook: De Spannende Boeken Weken 2018.

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Chicklit.nl boek van het jaar 2018: stem op jouw favoriet!

  • Recensie: Kil

  • 11 spannende boeken voor de fans van Dan Brown

  • Quiz: Wat is het perfecte boek voor jou?

  • Waarschuwing aan alle vrouwenmensen op Chicklit.nl: lezen op eigen risico ;-)…

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen