• Home
  • Nieuws
  • Het is verboden om Harry Potter-feestjes te geven

Het is verboden om Harry Potter-feestjes te geven

Helaas, je leest het goed. Warner Bros. heeft het verboden om feestjes met een Harry Potter-thema te geven! Dus schrijf jouw aankomende Harry Potter-verjaardagsfeestje, trouwerij of diner maar op je buik. Je bent namelijk in overtreding als je het toch doet en je hebt vast geen zin om Warner Bros. op je nek te krijgen als je lekker aan het boterbier zit.

Harry Potter- feestjesBron: Warner Bros.

Warner Bros. vindt het niet zo heel erg leuk dat er feestjes met een Harry Potter-thema worden gegeven en heeft deze feestjes sinds vorige week verboden. Feesten of bijeenkomsten die namen, plaatsen of objecten gebruiken uit de films zijn uit den boze. Een lekker boterbiertje drinken of jouw toverkunsten verbeteren door het oefenen van expelliarmus zit er dus niet meer in. Ook een bruiloft in het thema van Harry Potter mag niet meer georganiseerd worden. Helaas! 

Fans zijn boos! Als eerste was er een festival in Philadelphia aan de beurt, die heeft het thema van ‘Harry Potter’ naar ‘Wands and Wizards’ moeten veranderen. En ook een ander HP-festival in Amerika moest eraan geloven, zij mochten geen sorteerhoed-ceremonie houden. De fans vinden het onbegrijpelijk dat Harry Potter-feestjes niet meer gehouden mogen worden. Volgens Warner Bros. proberen ze alleen maar hun merk te beschermen.

Harry Potter-feestjesBron: Warner Bros.

Het is niet voor het eerst dat Warner Bros. Harry Potter-feestjes tegen probeert te houden. In 2009 werd er in Londen ook al een diner in Harry Potter sferen verboden. De gastvrouw van het diner werd er vriendelijk, maar dringend op gewezen dat het diner in strijd was met de rechten van Warner Bros. Dit terwijl de vrouw helemaal geen winst maakte op het diner dat ze organiseerde.

Wat vind jij ervan dat er geen Harry Potter-feestjes gegeven mogen worden?

Bron: Warner Bros., telegraph.co.uk, phillyvoice.com, dailymail.co.uk, theguardian.com

Lees ook: 7 plekken waar je als Harry Potter-fan écht naartoe moet

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen