Netflix wordt mogelijk een stuk duurder

Wie heeft er tegenwoordig geen account op Netflix? Deze streamingsdienst is ongekend populair en wordt gebruikt door miljoenen mensen. Nu is Netflix echter bezig met het testen van een nieuw Ultra-abonnement. Dit zou voor de gebruikers van Netflix betekenen dat het abonnement fors duurder gaat worden.

Meer betalen voor minder content

Momenteel zijn er op Netflix drie abonnementsvormen beschikbaar, namelijk het basisabonnement dat €7,99 euro per maand kost, het standaardabonnement van €10,99 euro en het premiumabonnement van €13,99 euro per maand. Netflix gaat echter experimenteren met een nieuw ultra-abonnement die €16,99 euro per maand gaat kosten. Bij dit abonnement kunnen de gebruikers op vier schermen tegelijk kijken en biedt het abonnement HDR-video met HD-audio aan. Dit nieuwe abonnement lijkt sterk op het premiumabonnement en dat is ook zo. Het premiumabonnement gaat daarom ook drastisch veranderen. Zo kunnen gebruikers van dit abonnement straks niet meer gebruik maken van vier schermen om Netflix op te kijken, maar wordt dit gehalveerd naar twee schermen. Ook het standaardabonnement wordt gehalveerd van twee schermen naar één. Deze halveringen gebeuren zonder dat de prijs verlaagt, hierdoor betaal je straks evenveel voor het abonnement, terwijl je er minder voor terugkrijgt. Netflix ‘dwingt’ je dus eigenlijk om voor het nieuwe duurdere Ultra abonnement te kiezen die hetzelfde biedt als, voorheen, het premiumabonnement. Het kan dus zomaar zijn dat je straks voor Netflix per maand drie euro meer moet gaan betalen.

Netflix duurder Netflix duurder Netflix duurder Netflix duurderBron: pixinoo / Shutterstock.com

Een woordvoerder van Netflix zegt hier het volgende over: "We continuously test new things at Netflix and these tests typically vary in length of time {..} In this case, we are testing slightly different price points and features to better understand how consumers value Netflix."

Er wordt dus gezegd dat Netflix continue bezig is met het testen van nieuwe content op het platform en dat ze momenteel bezig zijn met het testen van nieuwe prijzen op de abonnementen. Of en wanneer deze duurdere abonnementen daadwerkelijk van kracht gaan, heeft Netflix nog niet bekendgemaakt.

Wat vinden jullie ervan dat Netflix duurder gaat worden?

Bron: Cnet, TuttoAndroid, Metronieuws, TotaalTV, pixinoo / Shutterstock.com, Puckpao / Shutterstock.com.

Lees ook: Deze films en series verschijnen in juli op Netflix

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Lekker smullen met de Chocolate Box

  • Miss Monthly: eerste hulp bij ongesteldheid

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen