• Home
  • Nieuws
  • Netflix maakt een serie van het Nederlandse kinderboek 'De brief voor de koning'

Netflix maakt een serie van het Nederlandse kinderboek 'De brief voor de koning'

Er wordt geschiedenis geschreven! De brief voor de koning, geschreven door Tonke Dragt, is namelijk het allereerste Nederlandse boek dat door Netflix verfilmd zal worden tot een Engelse serie. De opnames voor de kinderserie gaan dit najaar, in Nieuw-Zeeland en Praag, nog van start en wij zijn nu al ontzettend benieuwd.

Tonk Dragt schreef De brief voor de koning in 1962 en ontving datzelfde jaar nog de Prijs voor het Beste Kinderboek van het Jaar! Maar daar bleef het niet bij, 43 jaar later werd het zelfs uitgeroepen tot het Beste Kinderboek Aller Tijden. De brief voor de koning is in 25 verschillende talen verschenen en dus ontzettend populair.

Bron: Leopold

De brief voor de koning is al een keer eerder verfilmd. In 2008 werd er een redelijk succesvolle Nederlandse jeugdfilm van gemaakt, waarin Yannick van de Velde de hoofdrol vertolkte. Maar nu gaat De brief van de koning de wereld veroveren via Netflix! De uitgeverij van het boek, Leopold, heeft het nieuws persoonlijk bevestigd. Volgens Manja Heerze (Leopold) zal de serie uit 8 afleveringen bestaan en begint de serie in het najaar van 2019. Dat is erg snel als je, je bedenkt dat er nog niet eens een cast en crew bekend zijn!

Tonke Dragt zal zelf ook nauw betrokken zijn bij het project. Ze heeft er het volste vertrouwen in dat het een goede serie wordt, zeker omdat er gefilmd wordt op prachtige locaties. In Nieuw-Zeeland is precies de juiste natuur die past bij de landschappen die zij voor ogen heeft en voor de Middeleeuwse straatjes en gebouwen gaan ze naar Praag! Tonke Dragt zal zich niet bemoeien met de verhaallijnen en cliffhangers die worden toegevoegd, maar ze kan wel uitleggen waarom sommige dingen niet veranderd mogen worden. 

Bron: Eyeworks

Tegenwoordig is het belangrijk dat ook vrouwen een belangrijke rol in een tv-serie gaan spelen. Daarom is er besloten om Lavinia meteen een grotere rol te geven in de Netflix serie van De brief voor de koning. Oorspronkelijk komt zijn namelijk pas in het vervolg, Geheimen van het Wilde Woud, voor.

Hopelijk is het snel het najaar van 2019 zodat we van deze serie op Netflix kunnen gaan genieten!

Ben jij benieuwd naar de Netflix serie van De brief voor de koning?

Bron: Netflix, Leopold, nrc.nl, nu.nl

Lees ook: De beste huidige kostuumdrama series

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • De première datum van PLL is bekend!

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen