Er wordt een Downton Abbey film gemaakt

In 2015 is het doek na zes seizoenen gevallen voor de populaire serie Downton Abbey. Niet alleen het publiek was enthousiast over de serie, maar Downton Abbey heeft in de zes jaar dat het uitgezonden werd maar liefst drie Golden Globes, 15 Emmys, 69 Emmy nominaties en een speciale BAFTA award gewonnen. En nu is er goed nieuws voor de fans! Op het officiële Twitter account van Downton Abbey is bekendgemaakt dat er een Downton Abbey film gemaakt zal worden!

Op het Twitter account werd een foto van een butler geplaatst met daarop de tekst: “We cordially invite you to return to Downton Abbey. Only in Cinemas.” Het publiek wordt dus uitgenodigd om terug te keren naar Downton abbey. Alleen in de bioscoop, zo luidt de tekst.

In een interview met The Guardian liet producer Gareth Neame weten dat het een droom is geweest om na afloop van de serie Downton Abbey naar het grote doek te brengen. Hij vertelt verder dat de film binnenkort in productie kan gaan nadat de verschillende acteurs hebben toegezegd op een Downton Abbey film. Dit betekent dan ook dat dat het grootste gedeelte van de originele cast terug zal keren op het witte doek!

Julian Fellowes, de maker van de serie heeft het script voor de Downton Abbey film geschreven en zal de film tevens produceren. Brian Percival, die de pilot aflevering van Downton Abbey heeft geregisseerd, zal nu ook de film gaan regisseren.

Verschillende acteurs uit de serie hebben laten blijken enthousiast te zijn over een vervolg, waaronder Michelle Dockery die de rol van Lady Mary Crawley vertolkte in de serie. Dit laat ze blijken uit de volgende Instagram post:

 

Ook Joanne Froggatt die Anna Bates speelde in de serie heeft met een tweet bekendgemaakt dat ze de cast weer bij elkaar brengen.

De opnames voor de Downton Abbey film zullen in september beginnen. Wanneer de film daadwerkelijk in de bioscopen komt is nog niet bekend gemaakt.

Wij kijken in ieder geval uit naar de Downton Abbey film!

Wat vinden jullie ervan dat een Downton Abbey film is aangekondigd?

Bron: Variety, The Guardian, tvline.

Lees ook: De beste huidige kostuumdrama series

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • Wat te kijken na Bridgerton

  • Series om te kijken als je Bridgerton mist

  • Nieuwe serie van de makers van Downton Abbey aangekondigd

  • Recensie: Downton Abbey seizoen 5

  • Recensie: Downton Abbey

Zoek in artikelen