• Home
 • Nieuws
 • 'Mary Poppins Returns' is geen remake van het origineel

'Mary Poppins Returns' is geen remake van het origineel

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er een nieuwe film van Mary Poppins aan zit te komen, genaamd Mary Poppins Returns. Zo is de trailer al uitgekomen waarin we Emily Blunt zien schitteren als Mary Poppins en heeft niemand minder dan Julie Andrews zelf gereageerd op het nieuws dat er een nieuwe Mary Poppins film komt. In een recent interview met Entertainment Weekly hebben zowel Emily Blunt als regisseur Rob Marshall iets meer toegelicht over de nieuwe Mary Poppins film.

Het is alweer 84 jaar geleden dat het boek over Mary Poppins geschreven door P.L. Travers is uitgekomen en 54 jaar geleden dat Julie Andrews dit personage iconisch heeft gemaakt op het witte doek. Regisseur Rob Marshall vertelt aan Entertainment Weekly iets meer over zijn visie voor Mary Poppins returns.

“There’s never been a moment when I’ve felt like I want to in any way re-do the original. The thing that’s so mortifying is when people say it’s a remake. Never. No one could touch that. But can we continue the tradition of that storytelling with our own cast, with our own world, with our own sensibility? There’s so much more story to tell, and it’s because the character’s so great.”

Bron: Disney

In het interview vertelt Rob Marshall dat er geen enkel moment is geweest waarop hij heeft gedacht om een remake te maken van het origineel. Hij zegt dat niemand daaraan kan tippen. Maar, zegt hij, we kunnen wel de traditie van het verhaal voortzetten met onze eigen cast, in onze eigen wereld met onze eigen gevoelens. Rob Marshall eindigt door te zeggen dat er zoveel meer te vertellen is, omdat de karakters zo geweldig zijn.

Het verhaal van Mary Poppins returns zal zich zo’n 25 jaar na het origineel afspelen. Rob Marshall vertelt hierover dat er wel echt een reden moest zijn waarom Mary Poppins terug zou keren. Hij vond het belangrijk dat de depressieve periode uit de boeken terug te zien zouden zijn in de film. De reden voor Marry Poppins terugkeer zou iets ‘echts’ moeten zijn. De jonge Michael uit de eerste film is namelijk opgegroeid, maar hij gaat door een moeilijke periode. Zijn vrouw is recentelijk overleden en hij heeft het financieel en emotioneel erg zwaar, daarom heeft hij het gevoel van vrolijkheid en optimisme verloren. Het is nu aan Mary Poppins de taak om de positiviteit en vrolijkheid terug te brengen bij Michael.

Bron: Entertainment Weekly/Disney

Emily Blunt die de rol van Mary Poppins vertolkt vertelt dat Mary Poppins ontzettend leuk is om te spelen. Ze vertelt dat ze zelf heel anders is dan het karakter, maar dat ze wel veel mensen kent die op haar lijken waardoor Mary Poppins toch vertrouwd aanvoelde. Verder vertelt ze dat ze echt moest leren dansen. Haar tegenspeler Lin-Manuel Miranda en zijzelf zijn geen getrainde dansers, dus dat was het meest uitdagende om te doen.

Mary Poppins zal vanaf  19 december in de bioscopen draaien!

Kijk jij al uit naar Mary Poppins returns?

Bron: Entertainment weekly, Disney

Lees ook: De 10 meest onbekende Disney films

Nieuwste artikelen

 • Recensie: Ehrengard: Forførelsens kunst

 • Bob Popcorn kan niet stoppen met ontploffen - Maranke Rinck

 • Hoe verjaag je een monster? - Jana Bauer

 • Toestanden - Tsitsi Dangarembga

 • Split Second - Caja Cazemier

Gerelateerde artikelen

 • Waarom is Julie Andrews niet te zien in Mary Poppins Returns?

 • Wat we tot nu toe weten over Mary Poppins Returns

 • De eerste trailer van The Huntsman Winter's War

 • Your Sister's Sister (DVD)

 • Recensie: Arthur & Mike

Zoek in artikelen