• Home
  • Nieuws
  • Achter de schermen bij Disney's 'The Nutcracker and the Four Realms'

Achter de schermen bij Disney's 'The Nutcracker and the Four Realms'

Van Disney kunnen we nooit genoeg krijgen en met alle aankomende Disney films hoeft dat gelukkig ook niet! Één van de vele Disney films die eraan zit te komen en waar wij naar uitkijken is natuurlijk The nutcracker and the Four Realms. De trailer van deze film ziet er prachtig en veelbelovend uit! Nu heeft Disney nog meer magische foto’s van The Nutcracker and the Four Realms vrijgegeven.

In een interview met Entertainment Weekly heeft producer Mark Gordon laten weten dat The Nutcracker and the Four Relams een prachtige balletklassieker is, die vaak tijdens de Kerst wordt gekeken. Maar hoeveel mensen zijn er in de gelegenheid om naar het ballet te gaan? Voor de film heeft Mark Gordon inspiratie gehaald uit de werelden en de muziek van het originele verhaal en uit het ballet. Productie designer Guy Hendrix Dyas voegt eraan toe dat hij het belangrijk vind om iedereens visie op het verhaal en de wereld te bewerkstelligen in de film. Voor de film heeft Dyas de sets daarom helemaal vanaf de grond opgebouwd. Hij vindt het hierbij belangrijk dat de sets historisch correct zouden zijn. (De film speelt zich af in 1879). Hiermee wilde hij ervoor zorgen dat er een soort logica in het gehele universum van de film zou komen, waardoor zijn vijfjarige zelf het zou geloven. Toen hij nog een kind was geloofde hij niet dat sommige werelden die hij in de films zag echt waren, omdat ze niet van meet af aan waren opgebouwd als echte gemeenschappen.

Volgens Gordon is The Nutcracker en Four Realms geen ‘green-screen’ film. Alle sets zijn daadwerkelijk opgebouwd. Op deze manier zal de realiteit van de film echt voelen en heeft het publiek een bijna fysieke ervaring tijdens het kijken van de film. Volgens Gordon kan je het verschil tussen virtuele sets en echte sets namelijk voelen.

Disney heeft nu een aantal nieuwe foto’s vrijgegeven van de verschillende koninkrijken die we tegen zullen komen in The Nutcracker and the four realms. Als eerste heeft Disney de kaart vrijgegeven van The Nutcracker and the Four Realms. Hierop is te zien waar elk koninkrijk ligt.

Bron: Disney/Entertainment Weekly

Ook heeft Disney een foto vrijgegeven van een prachtig paleis. Dyas vertelt hierover dat het Paleis sterke Russische invloeden heeft. In The Nutcracker and the Four Realms zitten al sterke historische contexten, waardoor Dyas is gaan kijken naar Russische architectuur om te gebruiken in de film, hiermee gaan ze qua design een andere kant op dan de kastelen die we de laatste jaren in Disney films hebben gezien. Dyas zegt dat hij is gaan kijken naar de prachtige Russische gebouwen, met felle kleuren en torens. In het midden van het paleis is de troonzaal met vier hoeken die uitkijken op het noorden, zuiden, oosten en het westen naar elk van de vier koninkrijken. Om meer logica in de wereld te brengen heeft Dyas aan elk konininkrijk specifieke banen en verantwoordelijkheden toegewezen.

Bron: Disney/Entertainment weekly

De volgende foto die we zien is van één van de koninkrijken. Op de foto zien we het zogeheten ‘land of flowers’. Dit koninkrijk is het thuis van de boeren en bijenhouders. Ons kleine kikkerlandje is zelfs van invloed geweest op dit koninkrijk! Dyas vertelt dat hij gekeken heeft naar de Nederlandse windmolens en de dorpen uit het zuiden van Engeland. Dyas zegt dat er windmolens en boeren zijn in de Land of flowers. Er is productie van meel en tarwe en de primaire functies van een gemeenschap zijn er te zien. Op de sets waren allemaal echte bloemen aanwezig. Het ging er niet om dat de bloemen er zo realistisch mogelijk uit moesten zien, maar ze wilden juist dat de geur van bloemen in de lucht hing en dat de acteurs echt de magie zouden voelen van hoe het zou zijn om in een wereld van bloemen te leven. Hoofdrolspeelster Mackenzie Foy vertelt dat ze de set fantastisch vond. "Er waren echte bloemen, fruit en groentes op de set. Er zat zoveel details in. Tussen de opnames door bleef ik maar aan de bloemen ruiken omdat ze zo heerlijk roken". Zo zegt ze zelf.

Bron: Disney/Entertainment weekly

Ook van het koninkrijk ‘land of snowflakes’ is er een prachtige foto vrijgegeven. In dit koninkrijk werken voornamelijk politici, ijsproducenten en mijnwerkers. Voor dit koninkrijk heeft Dyas inspiratie gehaald uit het bekende Zweedse ijshotel en de zestiende eeuwse Duitse dorpen. Dyas vertelt dat het leukste gedeelte van het ontwerpen van deze set was om te bedenken wat voor transportsysteem deze mensen gebruikten. Uiteindelijk hebben ze bedacht dat de inwoners voornamelijk rendieren met sledes gebruikten. Mackenzie Foy vertelt dat het aanvoelde alsof ze zo een nieuwe wereld binnenwandelde toen ze op de set was.

Bron: Disney/Entertainment Weekly

Het derde koninkrijk waar we een glimp van te zien krijgen is het zogeheten ‘land of sweets’. Dit koninkrijk is gebaseerd op het karakter van de Sugar Plum Fairy en is gebouwd van echt snoep. Mackenzie Foy vertelt dat er bordjes opgehangen moesten worden waarop stond: eet het snoep niet op. Dyas vertelt dat vooral de jongere leden van de cast het snoep niet konden weerstaan en er regelmatig van aten. Als inspiratie voor dit koninkrijk gebruikte Dyas het bordspel Candy Land. In het Victoriaanse tijdperk werd ook al veel snoep gegeten, waardoor het koninkrijk nog wel historisch accuraat kon blijven. De verschillende huizen zijn allemaal gemaakt van snoep. Zo zijn de daken gemaakt van echt chocola, de muren van noga en de ramen van snoepjes.  Een belangrijk element in dit koninkrijk waren de figuranten die hard aan het werk waren om snoep te maken en de rook die uit de gebouwen kwam, omdat dit de industriële revolutie moest voorstellen.

Bron: Disney/Entertainment Weekly

Het laatste koninkrijk dat aan bod komt is de Fourth Realm, oftewel het vierde koninkrijk. Vroeger stond dit koninkrijk bekend als de ‘land of amusements’, maar sinds Mother Ginger het over heeft genomen is dit koninkrijk een mysterieuze plaats. De producers omschrijven de plek zelfs als griezelig en volgens Gordon zal een groot deel van het verhaal zich afspelen in dit koninkrijk. Voordat het koninkrijk griezelig en mysterieus was, was het juist een kermis en circus center van de wereld.

Bron: Disney/Entertainment Weekly

Wij kunnen niet wachten tot we de film op het grote doek kunnen bewonderen!

Welk koninkrijk is jouw favoriet?

Bron: Disney, Entertainment Weekly.

Lees ook: 'Mary Poppins Returns' is geen remake van het origineel

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 15 Disney feitjes die je nog niet wist

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Dit is hoe Disney-prinsen er in het echt uitzien!

  • Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen