• Home
  • Nieuws
  • Deze dingen wist je nog niet over de eerste aflevering van The O.C.

Deze dingen wist je nog niet over de eerste aflevering van The O.C.

Het is onderhand alweer 15 jaar geleden dat de allereerste aflevering van The O.C. op tv werd uitgezonden. De populaire serie liep van 2003 tot en met 2007. Josh Schwartz, de maker van de serie, doet 15 jaar na de eerste aflevering een boekje open over The O.C. en vertelt waarom de eerste aflevering zo succesvol was.

In 2003 zijn een aantal populaire series gestopt zoals Buffy the Vampire Slayer en Dawson’s Creek. Met het einde van deze series was Fox dringend op zoek naar een nieuwe serie om de gaten te vullen die deze series achterlieten. Josh Schwartz maakte hier dankbaar gebruik van en The O.C. werd geboren.

Één van de hoofdpersonen van de serie was Seth, een nerd gespeeld door Adam Brody. Dit was niet een van de typische hoofdpersonen die je toentertijd zag. Schwartz vertelt hierover dat Adam Brody een goede keuze was voor de rol van dit karakter. Adam Brody gaf het karakter wat zelfverzekerdheid mee in zijn onzekerheid en daarnaast was hij uiteraard ook aantrekkelijk voor vrouwen. Hiermee wist Adam Brody het karakter echt te verkopen.

Bron: Warner Bros/Fox Network

Peter Gallagher, die de rol van Sandy Cohen speelde, was de eerste acteur die gecast was voor de serie. Het karakter van Peter Gallagher was van de Bronx. De makers vonden het idee dat hij een joodse liberaal was uit New York die naar California was gekomen voor de ‘california dream’, maar dat hij nog steeds aan zijn normen en waarden probeerde vast te houden op een plek waar dat niet vanzelfsprekend is, geweldig. Schwartz zegt dat het een erg leuk karakter was en dat Peter Gallagher de rol erg goed uitvoerde.

Over de titelsong vertelt schwartz dat hij in eerste instantie bang was dat de mensen het nummer al te vaak hadden gehoord, maar dat het alsnog goed zou werken als titelsong. Later bleek dat heel veel mensen het nummer nog nooit hadden gehoord, waardoor er geen twijfel meer over bestond dat California van Phantom Planet de titelsong zo worden.

Schwartz vertelt dat er een aantal scènes in de eerste pilot aflevering zaten die hem vertelden dat deze serie echt iets kon worden. Een van de scènes is met Ryan en Seth. De eerste keer dat die twee elkaar ontmoeten is op de fashionshow van Marissa. Ryan en Seth zitten bij de kleine kinderen en Chester. Schwartz vertelt dat toen hij de scène zag waarbij twee volwassen mannen aan tafel bij kleine kinderen zat en Marissa haar fashion show hield dat dat het moment was waarop hij dacht dat dit ontzettend leuk was.

Een andere scène waar Schwartz erg blij mee was, was de scène waarin Ryan en Marissa elkaar voor het eerst ontmoeten. Dit was de eerste en enige keer dat tieners een cigaret roken op netwerk televisie. Dit moment liet zien dat Marissa aan het rebelleren was, maar na deze scène zou Ryan nooit meer roken. Zo hebben de makers het kunnen verkopen aan het netwerk om deze scène erin te houden.

Rachel Bilson’s karakter Summer zou in eerste instantie eigenlijk alleen maar een gastacteur zijn. De beroemde ew scène stond letterlijk in het script en was bedoeld als een soort catchphrase voor het karakter. Summer had ook maar drie zinnen tekst in de allereerste aflevering. Maar na de eerste zes afleveringen waren de makers zo onder de indruk van Rachel Bilson en haar karakter dat ze hebben besloten om haar een vast lid van de cast te maken.

Bron: Warner Bros/Fox Network

Een van de bekendste zinnen uit de pilot aflevering, of misschien wel van de hele serie, is de zin: “Welcome tot he O.C., bitch.” Deze zin was bedoeld zodat de titel van de serie daadwerkelijk gezegd zou worden. Dit kwam omdat de inwoners van Orange County hebben verteld dat niemand Orange Count ‘The O.C.’ noemt. Vandaar dat het in het script is verwerkt.

The O.C. is ook bekend geworden door de muziekkeuzes. In de allereerste aflevering kwam dit al terug. Aan het eind van de aflevering zien we Ryan achteruit de oprit afrijden waarna hij naar Marissa kijkt. Achter Marissa is de zonsondergang te zien. Het was volgens Schwartz een prachtig moment en de muziek van Joseph Arthur die op de achtergrond speelde maakte de scène compleet.

Wat is jouw favoriete scène uit de eerste aflevering?

Bron: Entertainment weekly

Lees ook: 10 x drama achter de schermen bij The OC

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstafleveringen uit televisieseries

Zoek in artikelen