• Home
  • Nieuws
  • Dit zijn de aankomende historische films

Dit zijn de aankomende historische films

Eerder hebben we voor jullie al de aankomende Disney films op een rijtje gezet. Maar we zijn ook gek op historische films! We houden van die ouderwetse sfeer, de mooie verhaallijnen en de prachtige kostuums! Gelukkig komen er binnenkort genoeg historische films aan om van te genieten. Wij hebben voor jullie de aankomende historische films op een rijtje gezet.

Mary Queen of Scots (7 december 2018)

De eerste film in ons rijtje van aankomende historische films is Mary Queen of Scots. Deze film vertelt het waargebeurde verhaal over de vete die bestond tussen Mary Stuart en Elizabeth I. Toen Mary nog maar 16 jaar oud was, werd ze de koningin van Frankrijk. Op haar 19de stierf haar man en werd ze een weduwe. In plaats van te hertrouwen keerde ze terug naar Schotland om haar troon op te eisen. Elizabeth I was toen de koningin van Engeland en Mary Stuart die van Schotland. Ze probeerden samen te regeren, maar lang ging dit niet goed. Bekijk HIER de trailer.

aankomende historische films

Bron: Focus Features/Universal pictures

The favourite (3 januari 2019)

Deze film speelt zich af in de 18e eeuw toen Engeland in oorlog was met Frankrijk. Een verzwakte koningin Anne zit op de troon en haar goede vriendin Lady Sarah regeert in haar naam terwijl ze ondertussen voor Anne zorgt. Wanneer Abigail, een nieuw dienstmeisje, arriveert, besluit Sarah om haar onder haar hoede te nemen. Abigail ziet hierin een kans om terug te keren naar haar aristocratische geschiedenis. De oorlog begint voor Sarah veel tijd in te nemen, waardoor Abigail kans ziet om haar plaats in te nemen bij de koningin. De vriendschap die tussen haar en koningin Anne ontstaat geeft haar een kans om haar ambities te bereiken en ze laat niets of niemand dat in de weg staan.

aankomende historische filmsBron: Element Pictures

Outlaw king (6 september 2018)

Outlaw King vertelt het waargebeurde verhaal van Robert the Bruce. Door de bezetting van het Middeleeuwse Schotland van Edward I van Engeland transformeert Robert van een verslagen edelman in een ‘outlaw’ held. Ondanks de grote gevolgen pakt Robert de Schotse kroon en verenigt hij een groep mannen om terug te vechten tegen het leger van de tirannieke koning en zijn zoon.

aankomende historische filmsBron: Netflix

Vita and Virginia (11 september 2018)

In Vita and Virginia volgen we het waargebeurde verhaal van auteurs Vita Sackville-West en Virginia Woolf. Wanneer ze elkaar ontmoeten wil Vita van de koppige en getalenteerde Virginia haar nieuwste aanwinst maken. De vrouwen doorbreken sociale barrières en vinden troost in elkaar en in hun verboden romance. Hun relatie levert uiteindelijk een roman op getiteld Orlando.

aankomende historische filmsBron: Mirror Productions

Colette (3 januari 2019)

Een jonge plattelandsvrouw trouwt met een beroemde literaire ondernemer. Colette moet van haar man bestsellers schrijven die ze onder de naam van haar man moet publiceren. Haar zelfvertrouwen groeit en haar werk beïnvloedt niet alleen haar leven en huwelijk, maar ook de wereld om haar heen. Ze vecht ervoor om haar talent bekend te maken en de gender normen aan te vechten.

aankomende historische filmsBron: Robert Viglasky/Number 9 Films ​

Black 47 (28 september 2018)

Black 47 speelt zich af tijdens de Ierse hongersnood van 1845 – 1850. De hongersnood is ontstaan doordat de aardappeloogst drie jaar achter elkaar mislukte. Hierdoor braken ook nog eens ziektes uit waardoor een groot deel van de bevolking stierf. James Frecheville speelt Feeney, een Ierse Ranger die vecht voor het Britse leger, totdat hij erachter komt wat de hongersnood met zijn land gedaan heeft en hij ziet hoe weinig de Britse overheid doet om de mensen te helpen, terwijl de export van voedsel uit Ierland door Britten gestaag doorgaat. Het protest van de Ieren wordt daarnaast ook nog eens de kop ingeslagen door hetzelfde leger waar hij aan toebehoort.

aankomende historische filmsBron: Fastnet Films

Welke historische film ga jij zeker kijken?

Lees ook: Romantische Young Adult films

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • Mary Queen of Scots trailer

  • Deze films en series verschijnen in de eerste helft van november op Netflix

  • Recensie: Mary Queen of Scots

Zoek in artikelen