• Home
 • Nieuws
 • Disney onthult eerste details over 'High School Musical' serie

Disney onthult eerste details over 'High School Musical' serie

Het is al een hele tijd geleden dat Disney bekend heeft gemaakt dat er een High School Musical serie onderweg is en nu gaan we er eindelijk meer over te weten komen! Disney heeft namelijk de allereerste details over de High School Musical serie onthuld. Wij zetten ze allemaal voor je op een rijtje in dit artikel.

De High School Musical serie zal 10 afleveringen tellen en krijgt als titel: “High School Musical: The Musical”. De serie zal gaan over een groep studenten van East High die samen een optreden van ‘High School Musical’ gaan opvoeren voor hun winter theaterproductie. In elke aflevering zal een ander muzieknummer van High School Musical centraal staan, samen met een heel nieuw nummer! 

High School Musical serieBron: Disney

Er zal in de High School Musical serie niet alleen drama op het podium plaatsvinden, maar ook daarbuiten. De High School Musical serie zal allemaal nieuwe personages bevatten. De oude cast keert dus niet terug! Hieronder vind je een karakterbeschrijving van iedereen die een rol in de High School Musical serie gaat spelen:

Ricky

Ricky is de ster van de High School Musical serie! Hij heeft een jaar lang een relatie gehad met Nini als zij het plotseling met hem uitmaakt. Daar laat Ricky het niet bij zitten en hij bedenkt een plan om haar terug te krijgen. Hij gaat auditie doen voor de High School Musical zodat hij naast haar op het podium kan staan. In de klas is hij altijd de grappenmaker en dat duidt erop dat hij eigenlijk bang is om nergens goed in te zijn.

Nini

De volgende grote ster uit de serie is Nini. Voorheen zong ze altijd alleen maar de refreinen in de musicals op haar school, maar nu ze terug is van zomerkamp (waar ze de ster van de musical The Music Man was) gaat ze voor de hoofdrol. Helaas voor Ricky vond ze niet alleen haar zelfvertrouwen, maar ook een nieuwe vriend op het zomerkamp. Ze is gek op haar twee moeders en veel sterker dan ze op het eerste gezicht lijkt. 

E.J.

E.J. is de nieuwe liefde van Nini. Hij is de zoon van twee sterke ondernemingsadvocaten. Hij is erg zelfverzekerd, maar stiekem ook vatbaar voor angstaanvallen als iets niet volgens plan gaat. Hij is een ambitieuze ondernemer die zelfgemaakte rekwisieten meeneemt naar audities. Het is beter om E.J. niet te dwarsbomen, door bijvoorbeeld de hoofdrol te spelen in een musical tegen over ‘zijn’ meisje Nini. 

Ashlyn

Onbezonnen en moedig, zo kunnen we Ashlyn wel beschrijven! Ze leest graag horoscopen en probeert haar plek op school te vinden (gelukkig is haar neef E.J. een senior). Ze kan niet wachten om straks te mogen stemmen en in de tussentijd zal ze protesteren. Ze wil op dit moment graag een plek veroveren in de studentenraad, maar meedoen aan de musical vindt ze ook leuk.

High School Musical serieBron: Disney

Big Red

Dit is Ricky’s levenslange wingman. Hij houdt van skaten en is de spirituele neef van Bill en Ted. Hij is altijd een beetje slaperig, omdat hij sinds zijn kindertijd weinig slaapt. Hij is kapot van de breuk tussen Ricky en Nini. Dit komt omdat hij al sinds de middelbare school stiekem verliefd is op Nini, en hij wilt geen kant kiezen tussen zijn beste vriend en Nini. Hij voegt zich bij de backstage crew voor de musical.

Gina

Gina is ervan overtuigd dat de drama lerares een verkeerde keuze heeft gemaakt door haar niet te casten voor de hoofdrol van de musical. Gina is bang dat ze haar hoogtepunt al op haar zesde heeft bereikt, toen speelde ze in een Canadese tournee van Annie. Ze doet er alles aan om Nini te laten twijfelen aan haar kwaliteiten.

Vikram

Vikram is bang om te falen en slaapt nog steeds met een knuffeldier. Hij is verslaafd aan koffie/espresso (Starbucks!) en eet zijn lunch in het kantoor van de drama lerares. Hij ziet haar als zijn gelijke.

Miss Jenn

Miss Jenn is de nieuwe drama lerares van de school. Ze is erg energiek en gelooft dat een musical iemands leven kan redden. Alleen heeft ze niet helemaal de waarheid vertelt op haar CV. Ze is terug verhuisd naar Utah nadat ze onder mysterieuze omstandigheden uit New York is vertrokken.

Helaas is er nog geen cast bekendgemaakt, maar met de bovenstaande informatie kunnen we wel weer even vooruit. Hopelijk kunnen we snel van de High School Musical serie genieten!

Ben jij benieuwd naar de High School Musical serie?

Bron: hollywoodreporter.com, variety.com, Disney

Lees ook: Deze details zijn jou vast nooit opgevallen in Disney films

Nieuwste artikelen

 • Onze aanraders voor Netflix in maart

 • Agent en Boef: Boevenstreken - Tjibbe Veldkamp

 • Brandende meisjes - C.J. Tudor

 • Onder de linde - Greetje van den Berg

 • Africola - Duncan Welgemoed

Gerelateerde artikelen

 • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

 • 10x populaire jongen versus verlegen meisje films

 • High School Musical: waar is de rest van de cast gebleven?

 • Er komt een High School Musical Serie!

 • Johnny Depp toch in Pirates of the Caribbean 6?

Zoek in artikelen