• Home
  • Nieuws
  • How to train your dragon 3 heeft een bitterzoet einde

How to train your dragon 3 heeft een bitterzoet einde

Pak de tissues er maar vast bij! Als je dacht dat How to train your dragon 2 al emotioneel was, dan staat je nog heel wat te wachten in deel 3 als we de makers mogen geloven. Een tijdje terug werd de eerste trailer vrijgegeven voor How to train your dragon 3: The Hidden World, maar nu hebben de makers nog wat meer informatie vrijgegeven over dit derde en tevens laatste deel van deze fantastische reeks.

De How to train your dragon films zijn gebaseerd op de boeken van Cressida Cowell, waarvan het laatste deel in 2015 uitkwam. De maker van de films, Dean DeBlois, zegt dat ze lang hebben nagedacht over hoe ze de films zouden willen eindigen. Hij zegt dat ze denken dat het eind een bitterzoete, maar juiste manier is om vaarwel te zeggen tegen de karakters.

Bron: DreamWorks

Naast de films zijn er op Netflix ook een aantal series uitgebracht over How to train your Dragon. Volgens Dean Deblois zullen deze series na de derde film ook stoppen.

In de trailer is te horen hoe Hiccup zegt: “There were dragons when I was a boy.” Volgens Dean DeBlois krijgen we aan het eind van de film antwoord op deze uitspraak van Hiccup en weten we wat er met de draken is gebeurd. Daarnaast keert ook Stoick, de vader van Hiccup terug in de film. Voor degene onder ons die deel twee hebben gezien (en als je die nog niet gezien hebt lees dan niet verder voor spoilers) die weten dat Stoick in dat deel dood is gegaan. In How to train your dragon 3: The Hidden World zal er veel gebruik gemaakt worden van flashbacks en fast forwards. Hierdoor zullen we Stoick toch nog terugzien in de laatste film.

Een groot thema in de film zal ‘loslaten’ zijn. Of beter gezegd: de wijsheid vinden om los te laten, volgens Dean DeBlois. Een groot deel van Hiccups identiteit, zowel als leider als volwassene, bestaat uit zijn relatie met Toothless. Maar als Toothless er niet is, wie is Hiccup dan? Dit thema zal waarschijnlijk ook te maken hebben met de verliefdheid van Toothless. In de trailer is te zien hoe Toothless de Light Fury het hof probeert te maken. Volgens Dean DeBlois is dit niet zomaar een B-storyline. Het zorgt ervoor dat Hiccup gaat nadenken over wat voor soort leider hij wil en kan zijn zonder Toothless.

Bron: DreamWorks

How to train your dragon 3: The Hidden World lijkt dus grote en belangrijke thema’s aan te snijden en belooft daarnaast een emotioneel slot te worden van een serie die wereldwijd ontzettend populair is. Wij kijken reikhalzend uit naar het slotdeel van de serie, maar we zullen het ook jammer vinden om afscheid te moeten nemen van Hiccup, Toothless, Astrid en de rest.

How to train your dragon 3: The Hidden World zal vanaf 23 januari 2019 in de bioscopen draaien.

Kijk jij al uit naar How to train your dragon 3: The Hidden World?

Bron: Entertainment Weekly, Dreamworks

Lees ook: Filmpje toont hoe alle Pixarfilms met elkaar verbonden zijn

Nieuwste artikelen

  • YA vervolg delen in 2022

  • De beste tweets over Encanto

  • Populaire boeken die in februari 2022 verschijnen

  • Series op Netflix waar wij naar uitkijken in 2022

  • 10x de leukste films gebaseerd op video games

Gerelateerde artikelen

  • How to Train Your Dragon 3 komt pas uit in 2019

Zoek in artikelen