• Home
  • Nieuws
  • Dit is de top 3 van de BookSpot Lezersprijs 2018

Dit is de top 3 van de BookSpot Lezersprijs 2018

Er wordt door BookSpot niet alleen een BookSpot Literatuurprijs uitgereikt, maar ook een BookSpot Lezersprijs. Een tijdje geleden heeft een vakkundige Jury een Longlist met 25 titels voor de BookSpot Literatuurprijs 2018 samengesteld. Lezers konden tot 3 oktober stemmen op hun favoriete boeken en daar is nu de top 3 voor de BookSpot Lezersprijs uitgekomen!

De drie boeken waarop de lezers het meeste hebben gestemd vormen samen de top 3 voor de BookSpot Lezersprijs. Deze drie boeken maken dus nog kans om de felbegeerde prijs in de wacht te slepen. 

Dit is de top 3 van de BookSpot Lezersprijs 2018:

top 3 bookspot lezersprijs

Ondanks de zwaartekracht - Suzanna Jansen

Ondanks de zwaartekracht van Suzanna Jansen gaat over Cornelis van Eesteren en Steffa Wine. Beiden hebben ambities die niet zomaar door hun omgeving geccepteerd zullen worden. Cornelis is de zoon van een aannemer, maar wil tegen de wil van zijn vader een architect worden. Hij wil letterlijk de wereld scheppen uit baksteen en beton. In 1935 ontwerpt hij het grote uitbreidingsplan van Amsterdam, dat na de oorlog in uitgeklede vorm wordt gebouwd. Steffa is de dochter van een schipper en wil danseres worden. In het Nederland van 100 jaar geleden is dit een bedorven beroep. Dansen is een reactie op de geestdodende monotonie van het machinewerk. Steffa drukt zo het ritme uit van de nieuwe tijd.

BookSpot Lezersprijs

De Heilige Rita - Tommy Wieringa

Paul Krüzen woont samen met zijn vader Aloïs al bijna vijftig jaar in de Saksische spookboerderij buiten Mariënveen. Vele generaties gingen hen voor en leefden waarschijnlijk precies hetzelfde leven. In Mariënveen is de moderne tijd namelijk nog steeds niet aangebroken. Paul zorgt als vanzelfsprekend voor zijn vader zoals die ooit voor hem zorgde. Aloïs is – mede dankzij de afzondering van de buitenwereld en het gebrek aan een vrouw – compleet afhankelijk van hem geworden. Naast de zorgen om zijn aftakelende vader maakt Paul zich druk over de buitenlanders die zich het dorp toe-eigenen, zijn enige vriend die zichzelf in de nesten werkt én is het gemis van zijn moeder nog altijd op de voorgrond aanwezig.

Lees hier de recensie.

BookSpot Lezersprijs 2018

Tsjaikovskistraat 40 - Pieter Waterdrinker

Tsjaikovskistraat 40 van Peter Waterdrinker neemt de lezer mee op een meeslepende reis door de Russische geschiedenis en door het leven van Peter zelf. Het boek begint in het huis van Peter in Sint-Petersburg, waar hij woont met zijn vrouw en drie poezen, midden in de buurt die honderd jaar geleden het epicentrum van de Russische revolutie van 1917 was. Behalve een kroniek over deze periode is Tsjaikovskistraat 40 een verslag van het onwaarschijnlijk avontuurlijke leven van de Peter, die de afgelopen kwarteeuw in de Sovjet-Unie en Rusland doorbracht. Tsjaikovskistraat 40 is een roman van een aangrijpende schoonheid, een ode aan de gespleten ziel van Rusland en de eeuwige interne strijd die dat oplevert.

Een Lezersjury, bestaande uit 50 bevlogen lezers uit Nederland en Vlaanderen met als voorzitter de BookSpot ambassadeur Susan Smit, zullen samen een keuze maken uit de bovenstaande drie boeken! Niet alleen het oordeel van de Lezersjury telt mee, maar ook die van de lezers zelf. Dus breng snel je stem HIER uit en wie weet wint jouw favoriete boek de BookSpot Lezersprijs 2018. Stemmen kan t/m 7 november. De winnaar ontvangt op 8 november niet alleen de BookSpot Lezersprijs, maar ook een bedrag van 10.000 euro. 

Welk boek mag van jou de BookSpot Lezersprijs 2018 winnen?

Bron: bookspotlezersprijs.nl

Lees ook: Dit zijn de 6 genomineerden voor de Bookspot Literatuurprijs 2018

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Recensie: De dood van Murat Idrissi

  • Dit zijn de 6 genomineerden voor de Bookspot Literatuurprijs 2018

  • Recensie: De Heilige Rita

  • Chicklit top 6: maart 2018

  • Win een reis naar Schotland voor 2 personen bij de aankoop van Outlander seizoen 4

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen